1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pop-up on taikasana – Kerava markkinoi yrityksiään tyhjäksi jääneessä liiketilassa

Kerava markkinoi kaupungissa toimivia yrityksiä jo toista kertaa päivän kestävässä pop-up-tapahtumassa, jossa valloitetaan tyhjä liikehuoneisto kaupungin keskustasta. Naapurikunta Tuusula ottaa mallia Keravan tapahtuman suosiosta.

Katunäkymä Keravan keskustasta. Kuva: Nilla Nuto / Yle

Keravan kaupunki järjestää huomenna keskustan kävelykadulla yritystapahtuman, jossa 70 paikkakunnalla toimivaa yritystä esittelee toimintaansa ja myy tuotteitaan. Päivän kestävää markkinointitapahtumaa kutsutaan vetävästi pop-up-tapahtumaksi ja Keravan Crazy Dayksi.

Tapahtumalle "vallataan" päiväksi ydinkeskustassa tyhjäksi jäänyt iso liiketila, Keskon luvalla. Tilassa on viimeksi toiminut kirpputori, sitä ennen muun muassa Intersport ja Aleksi 13.

– Usein kuulee, että eihän Keravalla ole mitään! Kuitenkin täällä on 1 500 toimivaa yritystä, kaupungin elinkeinokoordinaattori Pirjo Leino sanoo.

Osallistujien kirjoa kuvaavat muun muassa kirjapaino, lampputehdas, hapankaalin valmistaja, kukkakauppias, joogastudion vetäjä ja puutarhapatsaiden myyjä.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, tuolloin toisessa tyhjässä liiketilassa, keräsi paikalle 5 000 keravalaista eli joka seitsemännen 35 000 asukkaan kaupungissa.

– Kerroimme tästä uudesta tapahtumasta joulun jälkeen Facebookissa ja viikossa kaikki paikat olivat menneet. Emme ehtineet lähettää yrittäjille mitään virallista tietoa tapahtumasta, niin suurta oli kiinnostus, Leino kertoo.

Yritysten lisäksi paikalla organisaatioita, jotka tekevät yhteistyötä yritysten kanssa, esimerkiksi paikallinen oppisopimuskeskus ja ammattikorkeakoulu.

Yleisön houkuttimeksi paikalla ovat myös muusikot Pepe Ahlqvist ja Heikki Silvennoinen sekä Kummeli-hahmo Mauno Ahonen.

Myös naapurikunnassa Tuusulassa on innostuttu Keravan viimevuoden tapahtuman suosiosta ja Tuusulassa järjestetään oma vastaava pop-up-yritystapahtuma huhtikuussa. Sekin pidetään keskellä kulkureittejä, tyhjäksi jääneessä S-Marketissa kunnankirjastoa ja matkahuoltoa vastapäätä. Myös Tuusulan tapahtuman yrityspaikat varattiin hetkessä.