FC Interin junioreille oma paikka läksyjentekoon – "Olemme odottaneet tällaista jo kauan"

FC Inter on avannut junioreilleen kerhotilan, jossa nuoret voivat viettää aikaa ennen illan harjoituksiaan. Idean isän mukaan tarkoituksena on myös tukea junnujen koulunkäyntiä. Sisään ei ole asiaa, mikäli läksyjenteko ei maita.

urheilu
FC Interin juniorit pelaavat pöytäfutista.
Kalle Mäkelä / Yle

Kupittaan jalkapallostadionilla on käynnissä totinen ottelu, vaikka ulkona on edelleen lunta ja pikkupakkasta. Lopulta pallo päätyy maaliin ja iltapäivän pöytäfutismestari on selvillä. Stadionin sisätiloihin kokoontuneet FC Interin juniorit kuluttavat aikaa heidän uusissa kerhotiloissaan.

Pojat luulevat, että heistä kaikista tulee jalkapalloilijoita. Yhdestä joukkueesta ehkä yksi tai kaksi pääsee jalkapalloilijaksi. Muiden pitää elää tavallista elämää.

Joakim Håkans

Junior Lounge -nimen saanut kerhotila on perustettu nimenomaan turkulaisseuran omille junioreille. Siellä he voivat odotella koulupäivän jälkeen omien harjoitustensa alkamista. Kerhotilaidean isä Joakim Håkans sanoo, että tarkoituksena on myös tukea junioripelaajien koulunkäyntiä.

– Varsinkin pojat luulevat, että heistä kaikista tulee jalkapalloilijoita. Pitäisi satsata myös kouluun. Yhdestä joukkueesta ehkä yksi tai kaksi pääsee jalkapalloilijaksi. Muiden pitää elää tavallista elämää. Seuralle on tärkeää, että valmennetaan nuoria jalkapallon ohella myös elämään, Håkans toteaa.

Laiskureilta pääsy kielletty

Kerhotoimintaa ohjaa Interin juniorivalmentaja Kalle Parviainen. Yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään on pitää huoli siitä, että jokainen tiloihin saapuva juniori tekee läksynsä huolella. Sisään ei ole asiaa, mikäli kouluhommat eivät maita.

On hyvä, että meillä on paikka minne tulla koulun jälkeen, ettei tarvitse odottaa ulkona kylmässä.

Lauri Inkeroinen

– Kalle on täällä katsomassa, että me kanssa tehdään ne läksyt. Täällä pystyy tekemään läksyt huolella, ettei tule koulussa turhia merkintöjä, sanoo 13-vuotias Jason Madingu.

FC Interin juniori Lauri Inkeroinen
Aurassa asuva Lauri Inkeroinen on mielissään uusista kerhotiloista.Kalle Mäkelä / Yle

Aurassa asuva 15-vuotias Lauri Inkeroinen on iloinen seuransa uusista kerhotiloista. Aiemmin hän on odotellut harjoitustensa alkua joko Kupittaan lähellä asuvan sukulaisensa luona tai lähistöllä sijaitsevassa marketissa. Inkeroisella on harjoitukset ainakin kuudesti viikossa.

– En ikinä käy kotona ennen harjoituksia. On hyvä, että meillä on paikka minne tulla koulun jälkeen, ettei tarvitse odottaa ulkona kylmässä.

FC Interin juniori Jason Madingu.
Jason Madingu on odottanut kerhotiloja jo pitkään.Kalle Mäkelä / Yle

Kerhotilat ovat avoinna arkisin kello 13–16. Sisältälöytyy muun muassa erilaisia kuntoiluvälineitä, pingispöytä ja televisioita, joilla pyörii ainakin jalkapallo-otteluita. Lisäksi junnuille on tarjolla välipalaa.

– Olemme odottaneet tällaista paikkaa kavereiden kanssa jo kauan. Aiomme tulla tänne aina, kun harjoittelemme Kupittaalla, Madingu sanoo.