Bernie Sandersiltä pääsi varomaton vertaus Twitterissä – romanialaiset riehaantuivat

Sandersin Twitter-tilillä kritisoitiin Yhdysvaltain hitaita nettiyhteyksiä ja verrattiin tilannetta Romaniaan. Monet romanialaiset ovat joko loukkaantuneet tai riehaantuneet kommentista.

Ulkomaat
Bernie Sandersin twiitti.
Kuvakaappaus Twitteristä.

Yhdysvalloissa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta kisaava Bernie Sanders on onnistunut suututtamaan joukon romanialaisia – ilmeisen tahattomasti.

Sandersin Twitter-tilillä kritisoitiin keskiviikkona Yhdysvaltain hitaita nettiyhteyksiä ja verrattiin tilannetta Romaniaan.

– Bukarestissa, Romaniassa asuvillakin on käytössään paljon nopeampi internet kuin suurimmalla osalla yhdysvaltalaisista. Tätä on mahdotonta hyväksyä, ja tämän täytyy muuttua, Sandersin tilillä twiitattiin.

Monet romanialaiset ovat joko loukkaantuneet tai riehaantuneet kommentista. Twitterissä on muun muassa ehdotettu romanialaisia koskevien viisumivaatimusten lakkauttamista, jotta romanialaiset insinöörit voisivat matkustaa Yhdysvaltoihin hoitamaan ongelman pois päiväjärjestyksestä.

Hillary Clintonin kanssa kisaavalle Sandersille on myös luotu uusi vaihtoehtoinen kampanjaiskulause: "Make America's Internet speed great again: Invade Romania!" Tämä republikaanien Donald Trumpin slogania mukaileva lause kuuluu vapaasti suomennettuna: "Tehdään Amerikan netin nopeudesta taas suurenmoinen – hyökätään Romaniaan!"

Romanialainen matkatoimisto Paravion.ro on tarjoutunut kustantamaan Sandersille lentoliput, jotta tämä voisi tulla testaamaan maan nettiyhteyksiä.

– Täällä voit twiitata rajattomasti. Tuo kaverisikin, me maksamme viulut, matkatoimisto sanailee.

Sandersin twiitistä loukkaantuneet taas ovat pitäneet twiitin ilmaisemaa asennetta erittäin epäkunnioittavana.

Lähteet: AP