yle.fi-etusivu

Meksiko otti kantaa Trumpin muuripuheisiin: "Emme missään olosuhteissa aio maksaa sitä"

Trump on vaalikampanjansa aikana vaatinut muurin rakentamista Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle ja sanonut, että Meksikon pitäisi maksaa muurista aiheutuvat kulut.

USA:n vaalit
Donald Trump
Donald TrumpLarry W. Smith / EPA

Meksikon hallitus otti torstaina ensimmäistä kertaa suoraan kantaa republikaanien Donald Trumpin puheisiin muurin rakentamisesta Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle.

– Sanon tämän selvästi ja ehdottomasti: Meksiko ei missään olosuhteissa aio maksaa muurista, jota Trump ehdottaa, valtiovarainministeri Luis Videgaray sanoi torstaina.

Trumpin ehdotusta muurista on arvosteltu Meksikossa rajusti, mutta maan hallitus ei ollut tätä ennen suoraan kommentoinut asiaa.

– Muurin rakentaminen Meksikon ja Yhdysvaltain välille on erittäin huono ajatus. Se perustuu tietämättömyyteen, eikä se saa tukea Pohjois-Amerikan integraation todellisuudesta, Videgaray sanoi meksikolaiselle Milenio-televisiokanavalle.

Meksikon entiset presidentit Vicente Fox ja Felipe Calderon ovat jo aiemmin pilkanneet muuripuheita ja verranneet Trumpia Adolf Hitleriin.

Kampanjansa aikana Trump on hyökännyt rajusti maahanmuuttajia vastaan ja syyttänyt Meksikoa huumerikollisten ja raiskaajien lähettämisestä Yhdysvaltoihin. Trump on myös vaatinut 11 miljoonan Yhdysvalloissa asuvan laittoman siirtolaisen karkottamista maasta.

Lähteet: AP, AFP, Reuters