1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valmet Automotive teki Suomen suurimman robottikaupan – yli 250 robottia Mersun katumaasturin tuotantoon

GLC-katumaasturin valmistus alkaa Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017.

Kotimaan uutiset
GLC5
Veho Oy

Valmet Automotive on tehnyt sopimuksen teknologiayhtiö ABB:n kanssa yli 250 teollisuusrobotin toimituksesta Mercedes-Benzin GLC-mallin hitsaamoa varten.

GLC-katumaasturin valmistus alkaa Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017.

Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin robottikauppa. Robotit toimitetaan Valmet Automotivelle tämän vuoden aikana, ja Uudenkaupungin autotehtaan robottien määrä nousee jo yli 500 yksikköön.

ABB toimitti nykyiseen Mercedes-Benzin A-sarjan hitsaamoon noin 200 robottia. GLC-mallin hitsaamon robottimäärä on suurempi, koska autojen rakenteissa ja valmistusmenetelmissä on eroja. Tehdas myös yrittää saada tuotannosta tehokkaampaa. Uuden hitsaamon automaatioaste on yli 90 prosenttia.

– Aikataulu on haasteellinen. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena ja A-sarjan hitsaamon myötä olemme saaneet erinomaista oppia suuren ja pitkälle automatisoidun tuotantolinjan suunnittelusta ja rakentamisesta, joten nyt meillä on osaamista toteuttaa aiempaa suurempi ja vaativampi hitsaamo entistä nopeammin, toteaa Valmet Automotiven GLC-projektin johtaja Jyrki Nurmi.

– Valmet Automotive on erinomainen esimerkki yrityksestä, jossa korkea teknologia- ja suunnitteluosaaminen sekä moderni teollisuusrobotiikka takaavat globaalin kilpailukyvyn. Olemme erittäin tyytyväisiä Valmet Automotiven luottamuksesta tuotteisiimme, kertoo ABB:n robottiliiketoiminnan johtaja Janne Leinonen.

Uuden hitsaamon keskeisiä kehityskohteita ovat käytettävyys, ohjelmoinnin nopeus, vähäinen varaosatarve, toimintojen joustavuus sekä korkea tuottavuus lyhyillä läpimenoajoilla.

Lähteet: Valmet Automotiven tiedote

Lue seuraavaksi