Uuden äitiyspakkauksen makuupussin valloittivat karhut – katso video

Kela julkaisi tänään vuoden 2016 äitiyspakkauksen sisällön. Vaikka mukana on myös uutuuksia, kiinnostaa monia erityisesti makuupussin kuosi. Siinä on tänä vuonna karhukuvioita sinisellä pohjalla.

Kotimaa
Uudistettu äitiyspakkaus 2016
Uudistettu äitiyspakkaus 2016

Moni raskaana oleva odottaa malttamattomana uuden äitiyspakkauksen sisällön julkistamista. Vanhoja pakkauksia tilataan helmikuussa vain vähän, sillä äidit haluavat ensin nähdä onko uuden pakkauksen sisältö edeltäjäänsä miellyttävämpi.

– He yrittävät näin taktikoida. Erityisesti toppahaalarin ja makuupussin kuosit kiinnostavat. Osa äideistä jopa keräilee makuupusseja. Tänä vuonna se on tummansininen ja mielestäni tosi nätti. Jää nähtäväksi, mitä äidit siitä pitävät, kertoo toimistopäällikkö Johanna Lainio Logistikas Hankinta Oy:stä.

Väriskaala sinisen ja ruskean sävyissä

Uudessa äitiyspakkauksessa on aiempaa enemmän tuotteita. Niitä on tänä vuonna 53. Uutta ovat muun muassa talkkipurkki ja unirätiksi nimetty pehmolelu.

– Sisältö ei ole suuremmin muuttunut, mutta väriskaala on mennyt uusiksi. Tänä vuonna on sinistä, ruskeaa ja beigeä, Johanna Lainio kertoo.

Logistikas Hankinta Oy pakkaa vielä viimeisiä viime vuoden äitiyspakkauksia. Kela tilasi edellistä erää 38 000 kappaletta. Uuden pakkauksen saaminen vaatiikin äideiltä tarkkuutta tilausajassa.

– Vanhat pakkaukset jaetaan ensin pois. Niitä riittää vielä muutamaksi viikoksi. Uusia on tilattu 36 000.