Hyppää sisältöön

Finnfoto-palkinto Caj Bremerille pitkästä elämäntyöstä

Vuosittain jaettava Suomen valokuvajärjestöjen Finnfoto-palkinto on myönnetty valokuvaaja ja akateemikko Caj Bremerille. Häntä pidetään suomalaisen kuvajournalismin merkittävänä edustajana.

Caj Bremer Kuva: Yle

Carl-Johan, Caj, Bremer (87) on tehnyt pitkän ja arvostetun uran valokuvaajana. Hän sai vuoden 2016 Finnfoto-palkinnon monipuolisesta toiminnastaan valokuvauksen ja kuvajournalismin alalla Suomessa. Palkintosumma on 3000 euroa.

Bremer on ollut lehtikuvaajana muun muassa Hufvudstadsbladetissa ja Helsingin Sanomissa. Hän on opettanut valokuvausta vuodesta 1978. Tällöin hän aloitti Taideteollisen korkeakoulun kuvajournalismin opettajana. Vuosina 1978–1983 Caj Bremer toimi taiteilijaprofessorina.

Akateemikon arvonimen Bremer sai vuonna 2009.

Caj Bremer on myös julkaissut useita valokuvakirjoja, viimeisimpänä Mämmikoiran keittiössä -keittokirjan. Siinä hän puolustaa konstailematonta ruokaa sanoin ja kuvin. Finnfoto-palkintoraadin mukaan Bremer on samalla tavalla aina puolustanut myös rehtiä ja konstailematonta valokuvausta.

Suomen Messusäätiön rahoittama Finnfoto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle. Palkinto on perustettu vuonna 1970.