1. yle.fi
  2. Uutiset

Lavian Suomelan koulun miljoonaremontti voi jäädä tekemättä

Poriin liitetyn Lavian Suomelan koulun remontti piti aloittaa tänä vuonna. Kunnostustöihin varattu miljoona euroa on kuitenkin osoittautunut riittämättömäksi rahasummaksi, ja remonttisuunnitelmista saatetaan luopua.

remontti
Skuvlla, távval, koulu, taulu
Yle

Poriin liitetyssä Laviassa on valmisteltu koulujen yhdistämistä, mutta nyt yhdistäminen ja siihen olennaisesti kuuluva remontti voivat jäädä toteutumatta.

Lavian keskuskoulun oppilaat piti siirtää Suomelan kouluun, mikä vaatisi remonttia Suomelan koulussa. Keskuskoululta siirrettäisiin Suomelaan muun muassa käsityöluokat, kotitalousopetus, esikoulu ja kirjasto.

Remonttiin on tälle vuodelle varattu miljoona euroa, mutta rahasumma on osoittautunut riittämättömäksi kaikkiin suunniteltuihin kunnostustöihin. Työ vaatisi arvioiden mukaan noin 1,7 miljoonaa euroa.

Rahat muualle

Porin tekniselle lautakunnalle esitetään nyt, että suunnitelmasta luovuttaisiin tämän vuoden osalta. Miljoona euroa siirrettäisiin muihin kohteisiin, ja Lavian kouluremontteihin palattaisiin myöhemmin.

Myös Porin koulutoimi on puoltanut tällaista ratkaisua, koska keskuskoulun tilat ovat hyvässä kunnossa ja niitä voidaan käyttää vielä vuosien ajan.

Lue seuraavaksi