Koe uusi yle.fi

Palvelualoille kesätyöpaikkoja – työntekijävalintoja jo aloitettu, mutta vielä voi hakea

Suurin osa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kesätyöpaikoista näyttäisi syntyvän palvelualoille. Lisäksi pienet yritykset palkkaavat aiempia vuosia enemmän kesätyöntekijöitä

Kotimaa
Nuori työharjoittelussa järjestää kaupan virvokejuomahyllyä.
Yle

Oulun kauppakamarin jäsenyritykset aikovat palkata kesätyöntekijöitä viime vuoden malliin. Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen arvioi, että kaikkiaan yritykset palkkaavat Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa noin 4 000-5 000 kesätyöntekijää.

Kauppakamarin teettämään kyselyyn vastasi noin neljäsosa jäsenyrityksistä ja pelkästään ne ilmoittivat palkkaavansa 1 800 kesätyöntekijää.

Yksi suurimmista palkkaajista on SSAB Raahessa, joka aikoo työllistää 500 henkilöä kesäksi.

Tuovisen mukaan tänä vuonna erityisesti pienet, noin kymmenen työntekijän yritykset ilmoittivat palkkaavansa edellisiä vuosia enemmän kesätyöntekijöitä.

Viime vuodesta poiketen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa näyttäisi suurin osa kesätyöpaikoista syntyvän palvelualoille. Lähes sama määrä kesätyöpaikkoja on teollisuus- ja rakennusaloilla.

Kesätyöntekijöiden valinnat on jo aloitettu monissa yrityksissä ja ensimmäiset päätöksetkin on jo tehty. Kesätöitä kannattaa kuitenkin vielä hakea, sillä monet yritykset tekevät päätöksiä kesätyöntekijöistä pitkin kevättä.

Oulun kauppakamarilla on noin 1 400 jäsenyritystä ja -yhteisöä. Ne työllistävät noin 45 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun työntekijöistä.