1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Fani huijattiin vierailulle liigajoukkueen pukukoppiin – joutuukin naimisiin

KooKoo-fani Eero Mynttinen koki elämänsä yllätyksen, kun tyttöystävä vei hänet KooKoon pukukoppiin ja laittoi miehen kosimaan itseään. Kihlautuminen on ollut pariskunnan suunnitelmissa jo pitkään.

10-vuotias Enni-tytär otti kihlaparista kuvan KooKoon Facebook-sivulle. Kuva: Satu Krautsuk / Yle

Leena Rinta-Porkkunen otti joulukuussa yhteyttä Kouvolan KooKoon toimistoon ja pyysi apua kosinnan järjestämiseksi karkauspäivänä.

– Olemme puhuneet naimisiinmenosta paljon. Mies on pyytänyt, että enkö minä voisi kosia kun olen parempi tällaisessa. Ajattelin, että kun on karkausvuosi, voin tulla puolitiehen vastaan, Rinta-Porkkunen kertoo.

Paikaksi valikoitui KooKoon pukukoppi, koska avomies Eero Mynttinen on kova KooKoo-fani.

– KooKoolla on iso rooli meidän elämässämme. Eero on tosifani ja käy paljon pelimatkoilla.

Pariskunnalla on myös neljä yhteistä lasta.

"Pelkäsin voittoa"

Kosinnan piti tulla avomiehelle yllätyksenä, joten KooKoo lähti juoneen mukaan järjestämällä suunnitelman onnistumiseksi kilpailun.

– "Arvoimme" miehen voittamaan pukukoppivierailun Lumon Areenan pukukoppiin, kertoo KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkö Matti Lindholm.

Alusta asti on ollut selvää, että miehen pitää esittää se kysymys.

Leena Rinta-Porkkunen

Matkaan meinasi tulla mutka, kun avomies Eero Mynttinen ei olisi halunnut osallistua kilpailuun.

– Osallistuin siihen muiden pakottamana, siis nimenomaan huijattuna. Pelkäsin voittavani ja niinhän siinä sitten kävi, Mynttinen kertoo KooKoon Facebook-sivulla.

Puhe paljasti aikeet

Karkauspäivän iltana Mynttinen ja Rinta-Porkkunen suunnistivat yhdessä jäähallille. Paikalla odotti seuran edustaja ja tukku liigapelaajia.

– Kun joukkueen pyhimmät paikat oli esitelty, Leena alkoi ottaa takkia pois ja kaivaa jotain lappusta esiin. Ajattelin, että hänelle tuli kuuma tai jotain, Mynttinen sanoo.

Tyttöystävä alkoikin lukea puhetta paperista. Mynttinen hoksasi, mistä oli kyse, kun puheessa mainittiin karkauspäivä.

Rinta-Porkkunen jätti kuitenkin varsinaisen "työn" avomiehensä harteille. Helpotusta tilanteeseen toivat ohjekyltit, jotka hän oli askarrellut kosintaa varten yhdessä kaverinsa kanssa.

– Olen tässä asiassa vanhoillinen. Alusta asti on ollut selvää, että miehen pitää esittää se kysymys. Järjestin kosinnan kuitenkin hänelle mieluisalla tavalla. En olisi ryhtynyt tähän, ellen olisi uskonut hänen kosivan.

Pelaajat pitelivät ohjekylttejä

Rinta-Porkkusen suunnitelma onnistui nappiin.

Siinä polvistuttiin pukukopissa ja annettiin lupaus avioliitosta.

Eero Mynttinen

– Sain itse hoitaa homman. Olihan siinä epätodellinen olo, kun Mikko Lehtonen tarjosi sormusrasiaa käteen ja muut pelaajat alkoivat antaa kylttien välityksellä ohjeita, Mynttinen kertoo.

Vaikka kosinta tapahtui erikoisessa paikassa, siitä tuli lopulta hyvin perinteinen.

– Siinä polvistuttiin pukukopissa ja annettiin lupaus avioliitosta. Ei varmaan kaikkien mielestä se kaikkein romanttisin paikka, Mynttinen toteaa.

– Se on kuitenkin varmaa, ettei kukaan muu ole siellä kihloihin mennyt.

Hääpäivää ei ole vielä sovittu, mutta naimisiinmenon kanssa ei ole tarkoitus viivytellä.

– Häät ovat joko ensi kesänä tai sitä seuraavana, Rinta-Porkkunen sanoo.

_6.3. klo 13:41: Tekstiä korjattu ja otsikkoa muokattu. Eero Mynttinen on perheen kovin KooKoo-fani ja käy pelimatkoilla, ei koko perhe. _