Hiihtolomalla hengaillaan Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungin nuorisotoimi on koonnut jälleen lapsille ja nuorille suunnatun hiihtoloman lukujärjestyksen. Tarjolla on kaikenlaista urheilusta kulttuuriin kun lomalaiset pääsevät irti laskettelun, uimisen, impropajan ja elokuvien pariin.

talviloma
Hyppäristä hyppäävä laskettelija.
Juha Peltoperä / Yle

Tänä vuonna lähes kaikki ohjelma on kaupungin itse järjestämää, pääsääntöisesti ilmaista toimintaa. Lukujärjestyksestä löytyy niin uimista, laskettelua, temppuilua, impropajaa, elokuvia, hygieniapassikoulutusta kuin stand uppiakin.

– Lisäksi on ihan tavallista hengailua. Loma-aikana pitää pystyä rentoutumaan, nuorisotoiminnan koordinaattori Annemari Ukskoski tietää.

Nuorisotilat ovat auki iltaisin ja lisäksi nuorisotoimi avaa Sampokeskukseen pop up -nuorisotilan, joka toteutettiin syyslomalla ensimmäisen kerran.

– Sieltä löytyy kaikennäköistä peliä, askartelua ja toimintaa. Se ei ole pelkästään nuorille vaan kaikille ihmisille jotka asioivat kauppakeskuksessa.

Ohjelma liikuttaa

Jo useamman vuoden eri nimellä ja eri toimijoiden toimesta järjestetty lukujärjestys on koottu Ukskosken mukaan "kokemuksen syvällä rintaäänellä". Tiedossa on jo mikä nuoria hiihtolomalla kiinnostaa.

Varsinkin liikuntapalveluiden tarjoamat toiminnot ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen. Etenkin uimahalli ja laskettelurinne houkuttelevat nuoria liikkeelle.

Hiihtoloman ohjelmaan voi tukeutua jos lapsella tai nuorella on edessä pitkä päivä kotona vanhemman ollessa töissä.

– Hiihtolomalukkarin tarkoituksena on, että kootaan eri toimijoiden järjestämät yksittäiset toiminnot yhteen kalenteriin, josta kuntalaisen on helppo koota ne toiminnot, johon haluaa mahdollisesti osallistua, Ukskoski selittää.

Lukujärjestys löytyy Rovaniemen nuorisopalveluiden nettisivuilta www.rovaniemi.fi/nuti (siirryt toiseen palveluun)