Koe uusi yle.fi

Perjantaista jo neljäs peräkkäinen päivä? Ei turvapaikanhakijoita idästä

Turvapaikanhakijoita ei saapunut Venäjältä Lappiin lainkaan perjantain illansuuhun mennessä. Lapin rajavartiostosta kerrotaan, että tulijoita ei ollut perjantaihin kello 17.30 mennessä.

turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijoiden käyttämä auto Sallan rajanylityspaikalla 7.1.2016
Turvapaikanhakijoiden käyttämä auto Sallan rajanylityspaikalla 7.1.2016Tapani Leisti / Yle

Ellei turvapaikanhakijoita saavu illan ja yön aikana, perjantaista tulisi jo neljäs peräkkäinen päivä, jolloin heitä ei tule lainkaan itärajan yli.

Lapin rajavartioston mukaan Venäjän tiedotusvälineissä on levitetty perätöntä tietoa, jonka mukaan Sallan rajanylityspaikka olisi suljettu turvapaikanhakijoilta kolmeksi päiväksi.

Rajavartiosto kertoi torstaina myös Venäjän tiedotusvälineissä leviävästä perättömästä tiedosta, jonka mukaan Sallan rajanylityspaikka olisi suljettu turvapaikanhakijoilta kolmeksi päiväksi. Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi viime viikolla turvallisuuspalvelu FSB:tä tiukentamaan Venäjältä pois pyrkivien turvapaikanhakijoiden kontrollia.

Viimeksi turvapaikanhakijoita saapui viime maanantaina Venäjältä Lappiin, tuolloin tulijoita oli seitsemän. Viime viikolla heitä saapui runsaat sata.

Lapin itärajalla turvapaikkaa hakeneita on saapunut tänä vuonna tähän mennessä yhteensä 1063. Pääosa heistä on afganistanilaisia, intialaisia, syyrialaisia ja bangladeshilaisia.