Joukkovoima-liike järjestämässä mielenosoitusta leikkauspolitiikkaa vastaan lauantaina

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! -liike aikoo järjestää lauantaina 12. maaliskuuta suurmielenosoituksen elokuussa järjestämänsä mielenosoituksen jatkoksi.

politiikka
ihmisiä mielenosoituksessa, Stubb-naamari
Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan Suurmielenosoitus Helsingissä lauantaina 22. elokuuta.Jarno Kuusinen / AOP

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! -kansanliike aikoo järjestää suurmielenosoituksen ensi lauantaina Senaatintorilla klo 14. Kokoontumisen ja puheiden jälkeen on tarkoitus marssia klo 15 Helsingin keskustan kautta Hakaniemien torille, jossa puheet ja musiikkiesitykset jatkuvat.

Kansanliike kertoo mielenosoituksen vastustavan hallituksen yhteiskunnan köyhimpiin kohdistamaa kurjistamis- ja leikkauspolitiikkaa sekä kannustamaan vaihtoehtojen etsimiseen.

Kansanliikkeen mielenosoituskutsussa kerrotaan sen olevan tarkoitettu niille, jotka tahtovat vastustaa lyhytnäköistä leikkauspolitiikkaa.

Viimeisen vuoden aikana hallitus on leikannut työttömiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä, vammaisilta, lapsilta ja hyvinvoinnin edellytyksistä, kutsussa muistutetaan. Siinä painotetaan hallituksen tekemien kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausten osuvan maailmaan köyhimpiin ja kysytään miksei globaaliin pakolaiskriisiin etsitä kestäviä ratkaisuja? Leikkauksien kohteiksi joutuneiden vastakkainasettelun se vaatii lopetettavan

Myös Porissa järjestettiin lauantaina tapahtumaan liittyvä ”Avoin mikki” -tilaisuus, jonka tarkoituksena oli viedä terveisiä ja antaa eväitä päätöksentekijöille.