K-Citymarketin ja osa-aikatyöntekijöiden kiistan puinti alkaa hovioikeudessa

Työntekijät haastoivat työnantajansa oikeuteen osa-aikaisten sopimusten takia. Samaan aikaan kauppaan palkattiin uusia työntekijöitä. Käräjäoikeudessa työntekijät hävisivät, mutta he valittivat päätöksestä. Hovioikeus aloittaa asian käsittelyn tiistaina.

Kotimaa
Kaupan kassa.
Vähittäiskauppa kasvoi heinäkuussa.Jyrki Lyytikkä / Yle

Pitkäaikaisten osa-aikatyöntekijöiden ja K-Citymarketin välisen kiistan käsittely alkaa tiistaina hovioikeudessa.

Tampereen Lielahden K-Citymarketissa työskentelevä Tuija Hanhisalo haastoi K-Citymarketin oikeuteen pari vuotta sitten yhdessä toisen osa-aikaisen kassatyöntekijän kanssa. Hanhisalo on työskennellyt Lielahdessa osa-aikaisena vuodesta 1988.

Työntekijöiden mukaan kaupan olisi pitänyt tarjota heille kokoaikatyötä sen sijaan, että se palkkasi kassalle uusia työntekijöitä.

Pirkanmaan käräjäoikeuden toukokuussa 2015 antaman tuomion mukaan työnantajalla oli oikeus palkata uusia työntekijöitä. Käräjäoikeus piti myös riidattomana sitä, että molemmat työntekijät olivat saaneet lisätunteja. Työntekijät valittivat tuomiosta hovioikeuteen.

Tapausta käsitellään tiistaina ja keskiviikkona Turun hovioikeudessa. Oikeuden päätöksen arvioidaan valmistuvan kuukauden päästä.