1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulutus ja kasvatus

Koululaiset siirtyivät väistötiloihin Kankaanpäässä – oppilaat kuuteen eri paikkaan

Osa Kankaanpään keskustan koulun oppilaista hyppäsi tänään jännittyneinä bussiin ja matkasi oppitunneille Niinisaloon. Loput koulukavereista opiskelevat viidessä eri rakennuksessa kotikoulun lähettyvillä.

Koulutus ja kasvatus
lapsia menossa linja-autoon
Katja Halinen / Yle

Kankaanpään keskustan koulun arki alkoi poikkeuksellisilla järjestelyillä talviloman jälkeen. Opetusta järjestetään kuudessa eri paikassa koulun peruskorjauksen aikana. Osa oppilaista matkaa kouluun nyt linja-autolla.

– Niinisalon kouluun lähti kolme luokallista. Se on kauimmainen paikka, johon oppilaita näistä kuudesta kohteesta viedään. Suurin osa paikoista on samalla tontilla tai ainakin kohtuullisen lähellä keskustan koulua, rehtori Pekka Hynninen kertoo.

Niinisalon oppilasmäärä kaksinkertaistui

Uusi järjestely kaksinkertaisti Niinisalon koulun oppilasmäärän. Opettaja Marja Jyrkiäinen uskoo keskustan koulun oppilaiden mahtuvan joukkoon hyvin. He ovat ainakin tässä vaiheessa innoissaan muutosta.

– Onhan tämä aika jännittävää, mutta uskon lasten sopeutuvan äkkiä. He ovat innoissaan siitä, että täällä on paljon hienoja juttuja, kuten tuo pihamaa.

Bussilla paikasta toiseen

Oman jännityksensä koulupäivään tuovat bussikuljetukset. Oppilaat kulkevat eri rakennusten välillä jopa kesken koulupäivän.

– Esimerkiksi tänään on sellainen päivä, että kello 12 hypätään taas bussiin ja menemme kahdeksi tunniksi keskustan kouluun. Sinne on jo saatu uudet käsityötila. Tunnit pidetään niissä muun remontin aikana, Jyrkiäinen kertoo.

Kankaanpään keskustan koulun remontti valmistuu kokonaisuudessaan jouluun mennessä. Remontin järjestelyt koskevat 350 oppilasta.

Lue seuraavaksi