UPM aloittaa yt-neuvottelut Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella

Metsäjätti UPM perustelee sopeutustarvetta sillä, että Tervasaaren tehdasalueella vuokralaisena toimiva ruotsalainen BillerudKorsnäs lopettaa toimintansa Valkeakoskella ensi syksynä.

Kotimaa
Tervasaaren portti.
Marjut Suomi / Yle

Valkeakoskella sijaitseva UPM:n Tervasaaren tehdas aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat koko Tervasaaren henkilökuntaa eli 340 henkilöä. Työt voivat loppua noin 35 henkilöltä.

Taustalla on se, että Tervasaaren tehdasalueella vuokralaisena oleva ruotsalainen pakkausvalmistaja BillerudKorsnäs lopettaa toimintansa Valkeakoskella. Yhtiö päätti lokakuussa 2015 sulkea Tervasaaressa olevan paperikoneensa ensi syksynä.

Vielä lokakuussa arvioitiin, että BillerudKorsnäsin päätös ei vaikuttaisi UPM:n Tervasaaren tehtaan toimintaan. UPM:llä on Tervasaaressa kaksi tarran taustapaperia tuottavaa paperikonetta.

– UPM on toimittanut heille paljon paperin tuotantoa tukevia palveluita ja nyt kun PK7 pysähtyy, näitä palveluita ei enää tarvita. Sen myötä meidän täytyy sopeyttaa henkilöstömäärää uuteen tilanteeseen, sanoo UPM Tervasaaren tehtaanjohtaja Jari Tamminen.

BillerudKorsnäs suunnittelee siirtävänsä paperikoneen Ruotsiin.

– Yritämme etsiä halliin vuokralaista, mutta ei ole todennäköistä, että siellä jatkaisi paperintekijä, Tamminen sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina.