EU:n ja Turkin hätäkokous venyy – työlounasta seuraa illallinen

Turkki tarjoaa EU:lle aiemmin sovittua enemmän ja vaatii myös enemmän vastineeksi, EU-lähde sanoo uutistoimisto Reutersille.

turvapaikanhakijat
Juncker, Davutoğlu ja Tusk poseeraavat Turkin ja EU:n lippujen edessä.
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (vas.), Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ennen huippukokousta 7. maaliskuuta.François Lenoir / EPA

EU-maiden ja Turkin ylimääräinen huippukokous turvapaikanhakijakriisistä jatkuu suunniteltua pidempään.

Kokouksen tuloksista oli alun perin määrä kertoa työlounaan jälkeisessä tiedotustilaisuudessa ennen kello 16:ta. Nyt tiedotustilaisuutta on siirretty ja Turkki on kutsuttu illalliselle.

Uutistoimisto Reutersin EU-lähteen mukaan Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu on esittänyt neuvotteluissa uusia ideoita siitä, miten Turkista Kreikkaan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä saataisiin vähenemään.

– He tarjoavat enemmän ja vaativat enemmän, EU-lähde sanoo Reutersille.

Politico-verkkolehden (siirryt toiseen palveluun) lähteiden mukaan Turkki tahtoo lisää rahaa aiemmin sovitun kolmen miljardin lisäksi.

Tämän lisäksi Turkki haluaisi täyden viisumivapauden Europpaan matkustaville kansalaisilleen ja vauhdittaa EU-jäsenyysneuvottelujaan, Politico kertoo.

Lähteet: Reuters