Opettajien "Nobel-ehdokas" jakaa matematiikan ilosanomaa miljoonayleisölle

Suomalainen matematiikanopettaja Maarit Rossi, joka on ehdolla "opetusalan Nobel-palkinnon" saajaksi, kerää mainetta. Rossi on valittu huippuopettajista koostuvaan kansainväliseen bloggaajakaartiin, joka tavoittaa sata miljoonaa ihmistä. Koulutusaiheinen blogi saa näkyvyyttä muun muassa Huffington Postissa.

Kotimaa
Maarit Rossi tekee suomalaisten opettajien ammattitaitoa tunnetuksi maailmalla.
Maarit Rossi tekee suomalaisten opettajien ammattitaitoa tunnetuksi maailmalla.

Matematiikanopettaja ja yrittäjä Maarit Rossi odottaa jännittyneenä tulevaa sunnuntaita. Huomenna tiistaina hän lentää miehensä kanssa Dubaihin juhlagaalaan, jossa myönnetään noin 900 000 euron Global Teacher Prize -palkinto maailman parhaalle opettajalle.

Palkintoa pidetään opetusalan Nobelina. Rossi ja yhdeksän muuta finalistia valittiin noin 8 000 hakijan joukosta lähes 150 maasta.

– Katsoin juuri netistä, millainen edellinen tapahtuma oli. Se on valtava tilaisuus, jossa on paikalla sheikkejä ja valtiopäämiehiä. Vähän niin kuin Oscar-palkintojen jakotilaisuus. Etukäteen pyydettiin laatimaan puheet sekä voittoa että tappiota varten, Rossi sanoo.

Palkinnon antaa Dubain hallitsija, sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoum sunnuntaina 13.3.2016.

Opettajien blogi tavoittaa 100 miljoonaa ihmistä

Mutta olipa kilpailun lopputulos mikä hyvänsä, Rossi on jo ehtinyt kerätä mainetta maailmalla. Nyt hänet on valittu nopeasti kasvavan yhdysvaltalaisen CMRubinWorld -nettijulkaisun blogistiksi.

Julkaisu keskittyy elämäntapa-, viihde- ja koulutusaiheisiin. Yhtiön on perustanut Cathy Rubin, joka on Yhdysvalloissa pitkän uran luonut, palkittu kirjailija ja journalisti. Hänet tunnetaan muun muassa talousanalyyseistään.

Rossi kuuluu 12 kansainvälisen huippuopettajan joukkoon, jotka kirjoittavat blogeja CMRubinWorldille. Cathy Rubin on myös itse kirjoittanut Huffington Postin koulutusta käsittelevässä blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Maarit Rossista ja hänen opetusmetodeistaan.

Huffington Postin lisäksi Maarit Rossi ja muut opettajabloggaajat saavat näkyvyyttä muun muassa kansainvälisen koulutusalan nettisivun Edmodon ja australialaisen Scootlen kautta.

Rubinin mukaan kansainvälisen opettajakaartin blogi, johon Rossi nyt kuuluu, tavoittaa kaikkiaan 100 miljoonaa koulutusalan ihmistä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kiinassa, Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Hollannissa sekä läntisen Afrikan maissa.

– Minulle oli kunnia tulla valituksi tehtävään. Se antaa minulle tilaisuuden lisätä Suomi-tietoisuutta maailmalla, Rossi sanoo.