New school-laskettelija nauttii luonnon rauhasta ja laskemisen jännityksestä

New school laskettelu ottaa vaikutteita lumi- ja rullalautailusta. Tamperelainen kuuro new school-laskettelija Anton Pulkkinen suosittelee aloittelijoille kärsivällisyyttä.

Yle Uutiset viittomakielellä
Anton Pulkkinen laskettelurinteessä.

Tampereella asuva viittomakielinen Anton Pulkkinen on harrastanut new school-laskettelua jo useita vuosia. Hän siirtyi perinteisestä laskettelusta new school-laskijaksi saatuaan lajiin soveltuvat sukset 11-12-vuotiaana. New school -tyyli ottaa vaikutteita sekä lumilautailusta että rullalautailusta. Myös sukset poikkeavat perinteisistä laskettelusuksista.

– Suksien takaosa on myös kaareva, jolloin suksilla voi laskea sekä eteen että taakse, Pulkkinen kertoo.

Anton Pulkkiselle rinne on rauhoittumisen paikka, mutta samalla myös paikka, josta voi saada jännitystä. Hänen mukaansa rinteessä on luonto lähellä.

– Täällä voi rauhassa tehdä mitä haluaa ja ilma on aina raikasta. Toisaalta on myös vauhtia ja jännitystä, jolloin adrenaliini virtaa. Kun kokeilen uusia temppuja, on jännitys korkealla ja se on mukava tunne, Pulkkinen kuvailee.

New school -laskettelussa käytetään temppuihin samoja hyppyreitä, kouruja ja muitakin samoja välineitä kuin lumilautailussa. Laji on vaativa ja moni jättää lajin sikseen jo alkuvaiheessa. Anton Pulkkinen kehottaa kärsivällisyyteen.

– Pitää olla kärsivällinen niin sen oppii. Ja silloin siitä pystyy nauttimaankin, Pulkkinen toteaa.

Pulkkinen myöntää, että laji vaatii motivaation lisäksi hyvää kuntoa ja iloista mieltä sekä asianmukaiset välineet.

– Tämä kohentaa myös kuntoa, sillä tässä joutuu käyttämään jalkoja, selkää ja vatsaa. Kaikki lihakset ovat käytössä. Tässä tarvitaan myös iloista ja mieltä ja tärkeimpänä kaikesta lämmintä vaatetusta, Pulkkinen muistuttaa.