Pihlajalinnan Dextra-ketju laajenee Seinäjoelle

Pihlajalinna laajentaa toimintaansa Seinäjoelle. Lääkärikeskus Kompassi muuttuu osaksi Pihlajalinnan Dextra-ketjua, jonka on tarkoitus laajentua valtakunnalliseksi lääkäriasemaverkoksi.

talous
Laboratoriotyöntekijä Alavuden pääterveysasemalla.
Mirva Korpela / Yle

Pihlajalinna Oyj:n tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy on sopinut ostavansa nykyisiltä henkilöomistajilta osake-enemmistön Kompassi Hammaslääkärikeskus Oy:stä, Kompassi Lääkärikeskus Oy:stä ja Etelä-Pohjanmaan Sydäntutkimuspalvelu Oy:stä.

Yhtiöt liitetään osaksi Dextra-ketjua ja niiden johto, ammatinharjoittajat ja työntekijät jatkavat Dextran palveluksessa. Kaupan on tarkoitus tulla voimaan huhtikuun alussa.

– Seinäjoen toimipiste on Dextra-ketjun 40. toimipiste. Tavoitteena on kasvattaa Dextrasta valtakunnallinen lääkäriasemaverkko, jolla on tulevaisuudessa toimipisteet yliopistokaupungeissa ja maakuntakeskuksissa, toteaa Pihlajalinna Oyj:n operatiivinen johtaja Joni Aaltonen.

Aaltosen mukaan tavoite ei ole enää kaukana. Dextra-lääkäriasemia on jo liki 30 paikkakunnalla.

Lääkärikeskus Kompassi on tarjonnut Etelä-Pohjanmaalla kattavasti hammaslääkäri- ja lääkärikeskuspalveluita. Dextra-ketjun toimipisteenä se tulee Seinäjoella tuottamaan työterveys- ja erikoissairaanhoitopalveluita.

Pohjalaismaakunnissa Dextra-ketjulla on aikaisemmin ollut toimipiste jo Pietarsaaressa.