Kenelle naistenpäivän ruusut tällä kertaa menevät?

Naistenpäivän kunniaksi Yle Hämeenlinna käy tiistaiaamuna klo 8.40 pimputtamassa ovikelloa erään hämäläisnaisen luona. Hänet on poimittu ruusujen saajaksi radion kuulijoiden ehdotusten joukosta.

Kuva: Hannu Harhama / Yle

Naistenpäivän kunniaksi Yle Hämeenlinnan käy jälleen pienen tauon jälkeen jakamassa kymmenen pitkävartista punaista ruusua sille henkilölle, joka on poimittu radion kuulijoiden tekemien ehdotusten joukosta.

Vuosi vuodelta ehdotusten määrä on kasvanut. He kaikki ovat ruusujen arvoisia.

Ehdotetut henkilöt olivat jälleen kuulijoiden perusteluiden mukaan sellaisia naisia, jotka ovat luoneet hyvää ympärilleen ja koskettaneet useita ihmisiä, jopa joukkoja.

Monet ehdokkaat tekevät vapaaehtoistyötä jonkun yhdistyksen tai seuran eteen. Jotkut ovat niin hyviä arkisessa työssään, että työkaverit tai jopa asiakkaat halusivat ehdottaa heitä tämän vuoden ruusujen saajiksi.

Löytyipä joukosta muutama aviomieskin, jonka mielestä oma rakas on ehdottomasti kimppunsa ansainnut.

Tällä kertaa ruusuja lähtevät tiistaiaamuna kiikuttamaan Miki Wallenius ja Hannu Harhama. Mihin osoitteeseen he kimpun vievät, se selviää suorassa lähetyksessä klo 8.30 jälkeen.

Ruusukimppu viimeksi koulun kokille

Vuonna 2013 ruusut menivät Jokioisten Kalakosken ala-asteen kokille Eliisa Marttilalle.

Silloin Kalakosken naistenpäivän koululounaalla on tarjolla palapaistia, perunaa ja salaattia. Eliisalla oli hyvä tapa ohjata koululaisia hyviin ruokailutapoihin.

– Olen varmaan kyllä aika tiukka ja pidän kiinni siitä, että säännöt ovat kaikille samanlaiset. Ruokailussa syömäpakkoa ei ole, mutta jokaista ruokaa olisi hyvä maistaa. Hyvin on menneet opit perille, hän kertoi tuolloin toimittajalle.

Ensimmäisen kerran ruusut etsivät omistajaansa vuonna 2006. Tuolloin radion eräs kuulija, Kaarina Sohlman, ehdotti hämeenlinnalaista hierojaa Raila Tuukkasta.