1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisit Veikon väitteistä Aarnio-käräjillä: Herättävät epäuskoa, tulivat aika puskista

Salaperäisen virolaisen Veikon väitteet Helsingin entisen huumepoliisin päällikön, Jari Aarnion, oikeudenkäynnissä hämmästyttivät poliiseja.

Jari Aarnio saapui Helsingin käräjäoikeuteen Kuva: Timo Korhonen / AOP

Jari Aarnion huume- ja virkarikosoikeudenkäynnissä kuultiin todistajina poliiseja, joilta pyydettiin arvioita virolaisen yllätystodistajan väitteistä. Väitteet Aarnion yhteyksistä Viron rikollismafiaan tulivat heille oikeudenkäynnin yhteydessä täytenä yllätyksenä. He kyseenalaistivat Veikon luotettavuuden.

Oikeus kuuli kahta rikosylikonstaapelia, joista toinen työskentelee keskusrikospoliiisissa ja toinen Helsingin poliisillaitoksella.

KRP:n rikosylikonstaapeli tunsi Veikon vuosien takaa, mutta Veikon väitteet yhteyksistä Jari Aarnioon ihmetyttivät häntä.

– Oli yllätys, että hän tuntee Aarnion. Herättää epäuskoa, en ole kuvitellukaan, että Aarnio ja Veiko tuntevat toisiaan. Tuli aika puskista tämä väite.

– Näitä rosvoja kun on nähnyt matkan varrella. Kun ovat pudoneet ylemmältä parvelta, tulee tarve nostaa profiilia. Motiivina voi olla myöskin raha.

Poliisi: Yhteys Veikoon vain lehdistön kautta

Helsingin poliisilaitoksella pitkään työskennellyt rikosylikonstaapeli kertoi, että tutkinnassa ei ole koskaan tullut esiin tietoa, että Jari Aarnio liittyisi parituksiin.

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi jo aiemminkin oikeudessa kuullulta poliisilta hänen asiantuntemustaan.

– Uskallan väittää, että Suomessa mulla on pisin kokemus ja paras kenttätuntemus.

Baltian rikostutkinnoissa ja prostituutiotutkinnoissa mukana ollut rikosylikonstaapeli sanoi, että Veikon nimi nousi ajoittain esiin, mutta hän ei itse koskaan asioinut Veikon kanssa.

– Ei ole mulla koskaan tullut esille semmoinen tilanne, että olisin heitä kahta yhdistänyt. On tullut tästä lehdistön kautta.