Pro tutki palkkaeroja: Palkoista pitää puhua sumeilematta

Nuoret miehet ja naiset nauttivat samaa palkkaa, mutta selittämätön palkkaero kasvaa työntekijän ikääntyessä.

talous
EURON MERKKI JA SUURENNUSLASI
Euroopan Unionin aluetukien taso tulevalle ohjelmakaudelle 2014-2020 on edelleen hämärän peitossaYle Uutisgrafiikka

Nuoret naiset ja miehet ansaitsevat saman verran, mutta eläkkeelle jäädessä palkkaero onkin jo melkein kymmenen prosenttia, sanoo ammattiliitto Pro. Koko työuran aikana nainen voi menettää keskimäärin 110 000 euroa iästä ja sukupuolesta johtuvan palkkasyrjinnän vuoksi.

– Palkkaa ei pidä jakaa pärstäkertoimen perusteella, vaan palkan pitää perustua työn vaativuuteen ja tehtäväluokitukseen, sanoo puheenjohtaja Jorma Malinen.

Kun eläkepäivät 65-vuotiaana koittavat, naisten ja miesten väliset selittämättömät palkkaerot ovat jopa 9,3 prosenttia. Tämän tuloksen Pro sai tammikuussa, kun se selvitti noin 9 000 jäsenensä palkkoja.

Malisen mukaan syrjintää estetään puhumalla palkoista sumeilematta ääneen. Myös palkkausjärjestelmiä olisi Pron mielestä syytä päivittää.

Monella alalla työnkuvat eivät vastaa palkkaa ja vaativuus arvioidaan alakanttiin, ja esimerkiksi asiakaspalvelusta maksetaan vähemmän kuin tekniskaupallisesta osaamisesta.

Prolaiset naiset ansaitsevat keskimäärin 2 931 euroa ja miehet 3 672 euroa kuukaudessa. Tasa-arvoisin ala on rahapeliala eli työpaikka Raha-automaattiyhdistyksessä.

Suurimmat erot vuosityötuloissa ovat viestintäalalla. Siellä yleensä toimihenkilötehtäviin palkatut naiset ansaitsevat vuodessa 33 234 euroa ja teknisiin tehtäviin palkatut miehet 49 000 euroa.