Ulvilan lomautukset läpi pienin muutoksin: Opettajien pakkoloma lyhyemmäksi

Ulvila lomauttaa henkilöstönsä kolmeksi viikoksi lukuunottamatta muun muassa opetushenkilöstöä, jonka lomautusaika on vain viikko. Alun perin lomautuksen ajaksi esitettiin opettajien kohdalla kahta viikkoa.

lomautus
Ulvilan valtuuston nuija
Antti Laakso / Yle

Ulvilan kaupunginhallitus päätti maanantaina henkilöstön lomauksista säästösyistä. Lomautuksen kesto on kuluvan vuoden aikana kolme viikkoa lukuunottamatta tiettyjä ammattialoja ja tehtäviä, joissa lomautuksen kesto rajattiin viikkoon.

Muun muassa opettajia ja varhaiskasvatuksen työntekijöitä piti kaupunginjohtajan esityksen mukaan koskea kahden viikon lomautus. Kaupunginhallitus päätyi äänin 8–3 kannattamaan vain viikon lomautusta näille ammattiryhmille.

Äänestyksessä kaupunginjohtajan ehdotusta kannattivat Tiina Ahonen (kok.), Juha Tenho (kesk.) ja Pekka Tuori (vas.).Johanna Mattilan (sdp.) tekemää muutosehdotusta kannattivat Hannu Haapanen (sd.), Leena Gröndahl (kesk.), Leena Jokinen-Anttila (sd.), Tero Järvelä (ps.), Minna Juusela (kok.), Tapani Kankaanpää (kok.) ja Jarkko Viljanen (sd.).Kaupunginjohtaja Jukka Moilanen jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Osa säästyy lomautuksilta

Myös erityisopettajien lomautuksen kesto on viikko. Muutamissa erityiskohteissa lomautuksia ei toteuteta lainkaan muun muassa ympärivuorokautisen hoidon varmistamiseksi.

Lomautuksen piirissä ovat kaikki vähintään puoli vuotta vakituisessa tai määräaikaisessa tehtävässä työskennelleet.

Ulvilassa on kiistelty viime aikoina säästöistä. Valtuusto on asettanut tilapäisen valiokunnan käsittelemään kaupunginhallituksen asemaa ja kaupungin taloustilannetta. Valiokunta voi päätyä esittämään kaupunginhallituksen vaihtamista.