1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Raisiolainen autokauppias ottaa ilon irti automerkin ja rengasfirman kohuista

Raisiolainen autokauppa Visa-auto mainostaa tarjoavansa vähäpäästöisiin Volkswageneihin Nokian testivoittajarenkaat kaupan päälle.

media
Visa-auton mainos Turun Sanomissa tiistaina 8. maaliskuussa 2016.
Visa-auton mainos Turun Sanomissa tiistaina 8. maaliskuussa 2016.Ari Welling / Yle

Raisiolainen autokauppa Visa-auto mainostaa tiistain Turun Sanomissa vähäpäästöisiä Volkswagen-autoja. Volkswagen on ryvettynyt päästöskandaalissa, sillä automerkki on myöntänyt asentaneensa osaan dieselautoistaan laittoman ohjelmiston.

Yhdysvaltain ympäristöviranomaiset huomasivat, että dieselautojen ohjelmisto sulki päästöjen säätelyn normaaliajossa. Säätely kytkeytyi päälle vain päästömittauksessa. Viranomaiset mittasivat normaaliajossa jopa 40 kertaa korkeampia päästöjä kuin säännöt sallivat.

Visa-auto kertoo mainoksessaan myös tarjoavansa kaikkiin Volkswageneihin Nokian testivoittajarenkaat kaupan päälle.

Nokian Renkaat on niin ikään narahtanut testivilpistä. Kauppalehti kertoi yrityksen manipuloineen testituloksia vuosikaudet. Yritys on lähettänyt lehtitesteihin muunneltuja ja paranneltuja testirenkaita, joita ei edes valmisteta.

Nokian Renkaat on myöntänyt, että yhtiön takavuosien testikäytännöt eivät olleet asiallisia. Yritys vakuuttaa kuitenkin, että testituloksia ei enää manipuloida muunnelluilla renkailla.

Lue seuraavaksi