Hyppää sisältöön

Yrityskauppa kannatti: Savon Sellu Powerflute tahkosi viime vuonna huipputuloksen

Corenson yritysosto kaksinkertaisti konsernin koon ja kasvatti yhtiön liiketoimintaa globaaleilla markkinoilla. Yhtiö rikkoi viime vuonna aiemmat ennätykset myynnissä, tuotannossa ja tuloksessa.

Kuva: Pertti Huotari / Yle

Aallotuskartonkia Kuopion Sorsasalossa valmistavan Savon Sellun käyttökate eli yrityksen varsinaisen liiketoiminnan tulos ennen poistoja, rahoituseriä ja veroja oli yli 29 miljoonaa eli yli viidennes 144 miljoonan euron liikevaihdosta.

Tuotannon määrä oli kaikkiaan 273 000 tonnia, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Edellinen tuotantoennätys, 261 000 tonnia on vuodelta 2007.

Savon Sellu vie tuotteitaan noin 50 maahan ympäri maailman. Yhtiö työllistää vajaa 200 ihmistä, muutoksia henkilöstön määrässä ei ole tiedossa, sanoo toimitusjohtaja Juha Koukka.

Savon Sellu on Powerflute-konsernin tytäryhtiö. Powerflute-konsernin liikevaihto viime vuonna kasvoi viime vuonna kaikkiaan 357 miljoonaan euroon. Myynti- ja tuotantoennätyksiä saavutettiin eri puolilla konsernia, sanoo Powerfluten hallituksen puheenjohtaja Dermot Smurfit. Käyttökate nousi yli 55 miljoonaan euroon.

Powerflute osti Stora Ensolta hylsyjä ja hylsykartonkeja valmistavan Corenson syksyllä 2014 noin 90 miljoonalla eurolla.

– Corenson yritysosto on ollut todella käänteentekevä, sillä se on yli kaksinkertaistanut konsernin koon ja kannattavuuden sekä merkittävästi kasvattanut liiketoimintaamme globaaleilla markkinoilla, Smurfit sanoo.

Smurfitin mukaan yhtiö hyötyi viime vuonna suosiollisesta kysyntätilanteesta ja valuuttakursseista.

– Sen lisäksi meidän henkilöstömme on jälleen kerran pystynyt parantamaan operatiivista toimintaa konsernin eri yksiköissä, Smurfit kehuu.