Koe uusi yle.fi

Syyllinen vai syytön? Syyttäjä ja puolustus napit vastakkain Jari Aarnion huumekäräjillä

Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun loppulausunnot ovat parhaillaan käynnissä Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan näyttö riittää ja osoittaa Aarnion syylliseksi. Puolustuksen mukaan syyttäjien käsitys on täysin väärä.

Kotimaa
Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen ja asianajaja Riitta Leppiniemi.
Pihla Keto-Huovinen ja Riitta Leppiniemi.Tiina Jutila / Yle

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosoikeudenkäynnin loppulausuntovaihe on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa. Tänään kuullaan syyttäjän loppulausunto, huomenna puheenvuoron saa puolustus.

Oikeudenkäynnin tauolla median piirittämäksi joutunut kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen arvioi kokonaistilannetta.

– Näyttöä on sen verran paljon tässä asiassa, että se on meidän käsityksemme mukaan se, mikä tämän ratkaisee. Väitteitä voi esittää kuinka paljon tahansa.

Kuukausia kestäneen oikeudenkäynnin aikana syyttäjän esittämää näyttöä Keto-Huovisen oli hankalaa tiivistää medialle vain pariin lauseeseen.

– Sitä on käyty monta kuukautta läpi. Meillä on tuhansia todisteita, lukuisia henkilöitä on kuultu. Oikeastaan mosaiikin paloja on niin paljon, ettei sitä pysty sen tarkemmin analysoimaan.

Puolustus: "Aarnion käsitys asioista on aivan toinen kuin syyttäjän"

Jari Aarnio on koko oikeudenkäynnin ajan kiistänyt syyllisyytensä. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi oli oikeudenkäynnin tauolla median edessä lyhytsanainen.

– Aarnion loppulausunto on huomenna. Käymme huomenna läpi sitä näyttöä tarvittavilta osin, mitä tässä on nyt yhdeksän kuukauden ajan käsitelty. Aarnion johtopäätös on, että näyttö osoittaa sen, että tässä on tapahtunut niin kuin Aarnio, lukuisat tutkijat ja myös todistajat ovat kertoneet: aivan toisella tavoin kuin syyttäjä väittää.

Mikä tässä syyttäjien tarinassa tökkii eniten?

– Heidän käsityksensä on täysin väärä. Tässä on ollut kysymys aivan normaalitoiminnasta, johon on liittynyt tietolähdetoiminta, Leppiniemi kommentoi.