Uusi uimahalli voi kohota Kolariin – mutta vasta vuosien päästä

Kolarin kunnassa ei ole nyt lainkaan uimahallia. Uimaan mielivien kolarilaisten lähimmät harrastuspaikat ovat Ylläsjärvellä sijaitseva kylpylähotelli Saaga sekä Ruotsin Pajalan uimahalli, jonne on Kolarin kirkonkylältä noin 25 kilometrin matka.

Kolari
Uimari liukuu altaassa
Julia Sieppi / Yle

Kolarin Eläkeläiset ry toivoo kuntaan lähivuosina uutta uimahallia.

Eläkeläisten uimahallialoitetta eilen käsitellyt kunnanhallitus piti hanketta kannatettavana, mutta taloudellisten näkymien vuoksi vaikeana toteuttaa.

Uimahalli maksaisi arviolta ainakin 4–5 miljoonaa euroa. Kunnan talous puolestaan on taloussuunnitelmavuosina 2017–2018 alijäämäinen ja velkamäärä on kasvamassa nykyisellä ivestointitahdilla noin 2,5 miljoonalla eurolla.

Uimahallihaaveet siirtyvät vuosien päähän

Kunnanjohtaja Antti Määtän mukaan uimahallin rakentamiselle voi olla paremmat edellytykset 5-10 vuoden päästä. Tässä vaiheessa kunnanhallitus päätti kuitenkin, että Kolarissa selvitetään erilaisia ja kustannuksiltaan eritasoisia toteutusvaihtoehtoja. Enemmälle jatkovalmistelulle, aloite ei kuitenkaan anna vielä aihetta.

Kunnassa ei ole nyt lainkaan uimahallia. Uimaan mielivien kolarilaisten lähimmät harrastuspaikat ovat Ylläsjärvellä sijaitseva kylpylähotelli Saaga sekä Ruotsin Pajalan uimahalli, jonne on Kolarin kirkonkylältä noin 25 kilometrin matka.