Möysän Esson yrityssaneeraushakemus hylättiin

Lahdessa suosittua musiikkiklubia pitävän Möysän Esson yrityssaneeraushakemus on hylätty. Päijät-Hämeen käräjäoikeus pitää yhtiötä maksukyvyttömänä. Mössöllä on viikko aikaa maksaa verovelat.

Esso
Möysän Esson mainos tien varressa.
Mikael Kiskola / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt Möysän Essoa pyörittävän Lahden Bensiinin yrityssaneeraushakemuksen. Käräjäoikeuden mukaan on selvää, että yhtiö on maksukyvytön.

Yhtiö omistaa arvokkaan kiinteistön, mutta sen realisoiminen riittävän nopeasti ei ole mahdollista.

Oikeuden mielestä on myös todennäköistä, etteivät yhtiön varat riitä saneerausmenettelystä aiheutuvien kustannusten kattamiseen.

Lahden Bensiini on kertonut, että se järjestää Möysän Essolla tänä vuonna 150 keikkaa, mutta käräjäoikeuden mukaan on epärealistista ajatella, että tällaisen tahdin ylläpitäminen ja kannattava myyminen olisi vuodesta toiseen mahdollista tässä taloustilanteessa.

Käräjäoikeus ei myöskään pidä yhtiön kassavirtalaskelmia uskottavina.

Riskirahoittajaa etsitään

Lahden Bensiinin toimitusjohtaja Antti Puhakka on pettynyt käräjäoikeuden päätökseen. Jos yhtiö ei saa myytyä kiinteistöään tai löydä riskirahoittajaa, ovat vaihtoehdot vähissä.

Toiminta ei lopu.

Antti Puhakka

– Sitten vaihtoehtona on yritystoiminnan loppuminen. Se on viimeinen vaihtoehto ja se ei meidän kannaltamme ole vaihtoehto, sanoo Puhakka.

Hänen mukaansa yhtiö aikoo hoitaa sovitut 150 keikkaa tavalla tai toisella.

– Jatkamme Lahdessa musaklubin toimintaa paikassa tai toisessa, siitä on jo neuvotteluja käyty parin kuukauden aikana. Toiminta ei lopu, sanoo Puhakka.

Viikko aikaa maksaa verovelat

Verohallinto on hakenut Lahden Bensiiniä konkurssiin. Yhtiöllä on viikko aikaa maksaa verohallinnon saatavat n. 156 000 euroa tai sen jälkeen käräjäoikeus alkaa järjestää konkurssia.

Yhtiö voi myös valittaa käräjäoikeuden tämänpäiväisestä päätöksestä hovioikeuteen. Valitusaika on 7 päivää.