1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Summer Sound Festival jäi Weekend-festivaalin jalkoihin – kovat artistit karkasivat käsistä

Toisin kuin vielä viime vuonna luvattiin, elektronisen tanssimusiikin Summer Sound Festival jää ensi kesänä pitämättä.

Dj Tiësto Kuva: Yle

Helsingin Messukeskuksessa järjestetty elektronisen tanssimusiikin tapahtuma Summer Sound Festival jää ensi kesänä tauolle. Tapahtuma on tarkoitus polkaista uudelleen käyntiin kesällä 2017.

– Silloin jatkamme. Tämä on hyvä ja hieno festivaali, tapahtuman järjestäjä Hannu Haljala kertoo.

Syy taukoon johtuu kahdesta asiasta: aiemmasta tapahtumapaikasta sekä artistipalkkioista.

– Messukeskus ei enää sovi kulurakenteeltaan tälle tapahtumalle, Haljala toteaa.

Sen lisäksi kovimpien EDM-artistien eli elektronisen tanssimusiikin esittäjien palkkiot ovat karanneet käsistä. 

Kuva: Yle

– Emme pääse millään kiinni tänä keväänä isoihin nimiin.

Messukeskuksesta luopunut Haljala tähyää festivaalilleen Helsingistä uutta paikkaa. Hän on tällä hetkellä erityisen kiinnostunut Suvilahdesta, jossa pidetään muun muassa Flow-festivaali.

Kävelikö Weekend yli?

Festivaalijärjestäjät ovat jo pitkään valittaneet erilaisten musiikkitapahtumien ylitarjonnasta ja päällekkäisyydestä. Tungosta on etenkin pääkaupunkiseudulla. Myös kovien artistinimien palkkiot ovat nousseet pilviin.

Ensimmäisen Summer Sound -festivaalin vuonna 2011 Alex Kunnarin kanssa järjestänyt Heikki Liimatainen on seurannut DJ-palkkioiden räjähdysmäistä kasvua.

– Ne kolminkertaistuivat muutamassa vuodessa siitä kun aloitimme, Liimatainen toteaa.

On todennäköistä, että Summer Sound -festivaalin aikalisään on muitakin syitä, kuten Weekend-festivaali, joka on myös erikoistunut elektroniseen tanssimusiikkiin.

Se pystyy kiinnittämään kovia kansainvälisiä nimiä suuren kävijämääränsä ansiosta.

Helsingin Kyläsaaressa pidetty tapahtuma keräsi viime vuonna 60 000 ihmistä, kun Messukeskuksessa pidetty Summer Sound Festival veti lähes kolme kertaa vähemmän porukkaa.

Taustalla veljekset Jämsästä

Välivuotta pitävä Summer Sound Festival aloitti yksipäiväisenä tapahtumana Helsingin Suvilahdessa vuonna 2011. Seuraavana vuonna kolmipäiväiseksi paisunut festivaali siirrettiin Messukeskukseen.

Viime vuoden pääesiintyjä oli ruotsalainen Alesso. Festivaali jatkui sunnuntaina ilmaistapahtumana, jossa lähes viisikymmentä Suomen suosituinta DJ:tä esiintyi Lasipalatsin aukiolla.

Alun perin tapahtumaa pyörittävän yrityksen omistivat promoottori Heikki Liimatainen sekä tuottajana ja DJ:nä tunnettu Alex Kunnari.

Nyt tapahtuman taustalla on Hannu Haljalan ja hänen veljensä Harri Haljalan yritys. Veljekset ovat mukana yli neljässäkymmenessä yhtiössä, kuten HimosLomat Oy:ssä.