1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Olavi Uusivirta ja Anssi Kela laulavat kehitysmaiden tytöille

Muusikko ja teatterintekijä Katriina Honkasen vuoden mittainen projekti on loppuhuipennusta vaille valmis. Joukko eturivin muusikoita esiintyy illalla Savoy-teatterissa kehitysmaiden tyttöjen auttamiseksi. Kaikki alkoi taide-elämyksestä.

musiikki
Katriina Honkanen, Meeri Koutaniemi ja leikkaamattomien tyttöjen kerhon tyttöjä Etiopiassa.
Katriina Honkanen, Meeri Koutaniemi ja leikkaamattomien tyttöjen kerhon tyttöjä Etiopiassa.Mikko Toivonen / Plan / Yle Kuvapalvelu

Honkanen kirjoitti Wings to fly – Haaveille siivet -nimisen laulun nähtyään valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvareportaasin kenialaisten tyttöjen sukupuolielinten silpomisesta. Taide vaikutti Honkaseen ja hän alkoi miettiä, voisiko hän itse vaikuttaa taiteellaan ihmisiin.

– Meerin kuvat olivat niin rankka kolaus, että oli pakko alkaa tehdä jotain. Syntyi _Wings to fly _-projekti, jonka päätepisteessä nyt ollaan, sanoo Katriina Honkanen.

Tasan vuosi sitten naisten päivänä käynnistyneen hyväntekeväisyyskampanja tavoitteena on auttaa kehitysmaissa eläviä tyttöjä. Rahaa on kertynyt noin 10 000 euroa ja ne ohjataan lastenoikeusjärjestö Planin kautta kehitysmaiden tyttöjen ja naisten suojeluun ja koulutukseen.

– Rahalla rakennetaan kouluja ja edistetään tyttöjen pääsyä kouluun ympäri maailmaa. Jokainen voi osallistua keräykseen myös siellä kotisohvillla, kannustaa Honkanen.

Päätöskonsertti on illalla Helsingissä Savoy-teatterissa. Lavalle nousevat muun muassa Anssi Kela, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa ja Irina. Myös valokuvaaja Meeri Koutaniemi nähdään Savoy-teatterissa.

Vuoden aikana mukana on ollut laaja joukko eri alojen taiteilijoita, jotka halusivat antaa panoksensa heikossa asemassa olevien tyttöjen suojelun hyväksi. Eri puolilla Suomea on nähty kampanjaa tukeneita musiikki- ja tanssiteoksia, näyttelyitä, teatteri- ja sirkusesityksiä ja videoita.

Haaveille siivet -konsertti lähetään suorana Yle Areenassa kello 18.50 alkaen ja taltiointina TV1:ssä huomenna keskiviikkona kello 22.00.

Lue seuraavaksi