Porin teatteri avaa uusitun pienen näyttämön seitsemällä ensi-illalla

Porin teatterissa rakastetaan, kaivataan, kiusataan, svengataan ja muistellaan syksyn aikana. Pienellä näyttämöllä nähdään muutaman kuukauden sisällä jopa seitsemän ensi-iltaa.

Pori
näyttelijöitä rivissä
Porin teatteri

Porin teatterin johtaja Patrik Drake lupaa katsojille ensi syksynä yltiöpäisen kokemuksen.

– Päätimme ajat sitten, että kun syksy tulee, ei köyhäillä. Annetaan mennä ja isketään kaikki vuosia haaveillut suosikkiprojektit pöytään. Kyllä tästä aikamoinen show tulee.

Sali aukeaa syyskuussa

Aviosimulaattoriavaa Porin teatterin uusitun pienen näyttämön 3. syyskuuta. Riemukas komedia kertoo salamarakkaudesta ja siitä, saako maajussi pitää morsiamensa.

Vain runsas viikko tämän jälkeen vuorossa on 1960-luvun suosituimpiin laulajiin lukeutuvan Carola Standertskjöldin elämään ja tuotantoon pohjautuva musiikkinäytelmä Carola - sydämeen jäi soimaan.

Syyskuun 22. päivä ihmisen elämä muuttuu ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Pähkähullun päiväkirja on tragikomedia, joka kertoo arvostetuksi ja rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa.

Seuraavalla viikolla myös Luuseri-Henkka sekoittaa tragediaa ja komediaa. Koulukiusaamisesta kertovat monologi tarjoaa positiivisia keinoja selviytymiseen.

Pienen näyttämön lisäksi Porin teatteri vierailee myös Promenadisalissa. Siellä saa ensi iltansa suurmusikaali Olavi Virta syyskuun 24. päivä. Tulkinnat tangokuninkaan tunnetuksi tekemistä kappaleista ja taiteilijan vivahteikkaasta elämästä nähdään lavalla 30 kertaa.

Lapset mukaan lokakuussa

Lokakuussa lapsikatsojat pääsevät tapaamaan Suomen kuuluisimman unissakävelijän. Herra Hakkarainen seikkailee vie katsojat hauskoihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin.

Kaaos valtaa pienen näyttämön lokakuun lopussa. Se hallitsee erityisesti kolmen naisen elämää. Komedia kertoo heidän ystävyydestään, todellisuudestaan ja yrityksestä selviytyä yhteiskunnan ajoittain epäoikeudenmukaisista ja mahdottomista vaatimuksista.

Muisti menee marraskuussa

Syyskauden viimeinen ensi-ilta on Muistinsa menettäneen muistelmat. Se tuo lavalle 9. marraskuuta Erik Satien muistelmia musiikin siivittämänä.

Ohjelmistossa jatkavat myös yhden miehen monologi Luolamies sekä Edith Piafin elämään ja tuotantoon pohjautuva laulunäytelmä Piaf.