Hyppää sisältöön

P*lluralli haastaa ihmisiä kokemaan yhteisiä hetkiä kadulle – Ensimmäiseen työpajaan ei tullut ketään

Tanssiryhmä Routa ei lannistu P*illurallin ensimmäisen työpajan osallistujakadosta, vaan nyt keskitytään seuraavaan työpajaan. Tanssija Anna Riski pohtii, että Kajaanissa on opittu katsomaan tanssiesityksiä, mutta osallistuminen niihin vielä jännittää.

Kuva: Niko Mannonen / Yle

Kajaanilainen tanssiryhmä Routa joutuu vielä tovin arvailemaan, miten hyvin teatteriesitys P*lluralli toimii Kajaanissa. Joensuussa idea ei lähtenyt lentoon, mutta Kuopiosta jäi hyviä kokemuksia, kertoo tanssija Anna Riski. Kajaanissa esityksen valmistelu aloitettiin vaatetustyöpajalla, mutta paikalle ei tullut yhtään osallistujaa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun järjestimme Kajaanissa tällaisen työpajan. Ei tässä kannata vielä huolestua, kokeillaan uudestaan tanssityöpajan jälkeen.

P*llurallista on tarkoitus tehdä autossa ja sen ulkopuolella tapahtuva yhteisöllinen teos, jossa on tanssin lisäksi tilaa muun muassa ihmisten järjestämille muotinäytöksille ympäri Kajaania.

– Lopullinen esityksen muoto määräytyy sen mukaan, kuinka paljon ihmisiä siihen osallistuu. Se on kuitenkin varmaa, että P*lluralli kiertää toukokuussa Kajaania.

Katsominen on helpompaa kuin esiintyminen

Anna Riski on iloinen siitä, että Kajaanissa tanssilla on vahva jalansija. Täällä ei hämmästytä, vaikka kauppakeskuksen käytävä muuttuu ostosmatkalla tanssinäyttämöksi.

– Esiintyminen on kuitenkin aina oma lukunsa. Ehkä ihmiset ovat tottuneet katsomaan, mutta eivät välttämättä niin paljoa osallistumaan. Tanssioppilaat ovat tottuneita esiintyjiä, mutta nyt haetaan tavallisia kajaanilaisia mukaan, jotta tästä voisi tulla yhteinen festivaalikarkelo.

Tanssija Anna Riski kertoo, että P*lluralli kiertää toukokuussa Kajaania. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Riski tuumailee, että mukaan kannattaa lähteä joko ryhmän mukana tai sitten yksin. Pakko ei ole esiintyä, vaan taustallakin voi nautiskella. Parhaimmillaan tarjolla voi olla aika tavalla esityksen nimen mukaisia tunnelmia.

– Meillä on jo ollut esityksiä, joiden jälkeen on ollut sellainen yhteisöllinen olo. Ihmiset ovat jääneet esityksen jälkeen juttelemaan, on tavattu lyhyen ajan sisällä uusia ihmisiä, ja ihmisillä on ollut luontaisesti mukavaa yhdessä.

.
.