Joukkopahoinpitely Imatralla – epäiltyjen takeissa Soldiers of Odinin tunnukset

Poliisi tutkii sunnuntaina Imatralla tapahtunutta pahoinpitelyä. Ilmoituksen mukaan kolme miestä pahoinpiteli yhtä miestä nyrkein lyömällä. Poliisin mukaan kaikilla kolmella miehellä on yllään takit, joiden selässä oli Soldiers of Odinin tunnukset.

Kotimaa
Soldiers of Odin -takin selkämys.
Minna Aula / Yle

Poliisi sai viime sunnuntaina aamuyöllä ilmoituksen Imatrankosken uudella torilla tapahtuneesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan kolme miestä pahoinpiteli kahta miestä.

Pariskunta oli riitautunut läheisessä ravintolassa. Poistuttuaan ravintolasta pariskunnan miehen epäillään läppäisseen puolisoaan, minkä jälkeen kolme miestä oli alkanut pahoinpitelemään pariskunnan miestä lyömällä häntä kasvoihin. Samojen miesten epäillään pahoinpidelleen myös paikalla vapaa-ajallaan ollutta järjestyksenvalvojaa. Kaikki tapauksen osapuolet ovat kantasuomalaisia.

– Pidän tätä grillitappeluna, joita sattuu joka kaupungissa, kun ihmiset ovat humalassa, sanoo rikoskomisario Jyrki Hänninen.

Poliisi tiedotti, että pahoinpitelystä epäillyillä kaikilla kolmella miehellä oli yllään takit, joiden selässä oli Soldiers of Odinin tunnukset. Miehet eivät olleet harjoittamassa katupartiointia.

Poliisipartio tavoitti lähistöltä kolme Jyväskylän seudulta kotoisin olevaa yli 20-vuotiasta miestä. Miehet olivat Imatralla ystävänsä luona kylässä. Yksi heistä on otettu kiinni ja kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelyyn. Myös kahta muuta miestä epäillään pahoinpitelystä.

Poliisi jatkaa rikoksen tutkintaa. Alkoholilla epäillään olleen osuutta asiaan.

12:41 juttua on täydennetty poliisin lisätiedoilla tapahtumien kulusta.