1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asunnot

Opiskelijoille tarjolla entistä vähemmän asuntoja Turussa

Turun ylioppilaskyläsäätiöllä on tarjota opiskelijoille huomattavasti aiempaa vähemmän asuntoja. Lisää asuntoja on suunnitteilla, mutta kahden vuoden takaiseen asuntomäärään päästäisiin takaisin vasta kolmen tai neljän vuoden päästä.

Kuva: Yle

Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) tarjoamat opiskelijoiden asuntopaikat ovat vähentyneet kahdessa vuodessa noin neljällä sadalla. Lisää uusia asuntoja on suunnitteilla, mutta seuraavat neljä vuotta TYS joutuu selviämään entistä vähemmällä määrällä asuntoja.

Asuntopaikkojen katoaminen johtuu siitä, että viimeisen kahden vuoden aikana TYS on muuttanut Haliskylän soluasuntoja yksiöiksi ja luopunut kokonaan Päivänpaisteen asunnoista.

Turun ylioppilaskyläsäätiön toimitusjohtaja Kalervo Haverinen luottaa, että opiskelijoille löytyy asuntoja myös yksityiseltä puolelta.

– Opiskelijoilla on asuntopulaa syksyisin, kun opinnot alkavat. Turun asuntomarkkinat on sen tyyppiset, että meillä on aika hyvin tarjontaa myös yksityisellä puolella, sanoo Haverinen.

Suunnitteilla satoja asuntoja lisää

TYS:llä on suunnitelmissa neljä hanketta, joihin valmistuisi noin 600 uutta asuntoa. Hankkeet toteutettaisiin seuraavan 8–10 vuoden aikana. Tarkoituksena on tehdä paljon yksiöitä, sillä ne ovat opiskelijoiden suosiossa.

Haverinen myöntää, että parin vuoden takaiseen asuntotilanteeseen päästään takaisin vasta viiveellä.

– Se vie kolme tai neljä vuotta. Sitten kun Aitiopaikka on valmistunut, voidaan toivottavasti käynnistää seuraava hanke. Nykyisen toimiston tilalle tulisi silloin uusi asuintalo, selventää Haverinen.

Vuonna 2014 TYS pystyi tarjoamaan asunnon suunnilleen joka toiselle asuntoa hakeneista.