Seinäjoen pääkirjaston ovi rikki

Apila-kirjaston pääoven lasi meni rikki aamulla huollon yhteydessä. Ovi joudutaan lähettämään tehtaalle lasin uusimista varten. Korjauksen ajan käytössä on vain toinen pääovista, jossa ei ole aukeamisautomatiikkaa. Ovi on korjattavana arviolta kuukauden.

Mervi Heikkilä
Seinäjoen kaupunginkirjaston rikkinäinen pääovi.
Tarmo Niemi / Yle

Apila-kirjaston pääoven lasi meni rikki saranoiden huollon yhteydessä keskiviikkona aamulla. Rikkoutunut lasi pyritään uusimaan mahdollisimman pian. Koko pääovi joudutaan lähettämään ovitehtaalle lasin uusimista varten.

Käyttäjille oven rikkoutumisesta aiheutuu harmia ja epämukavuutta, sillä käyttöön jäävässä ovessa ei ole aukeamisautomatiikkaa. Kirjastotoimen johtaja Mervi Heikkilä uskoo automaattioven olevan pois käytöstä kuukauden verran.

– Se on valitettavasti aika pitkä projekti. Oven lasi pitää ensin tehdä ja koko ovi lähtee valmistajalle korjattavaksi. Toivotaan, että ei mene kuukautta enempää, mutta voi olla että kuukausi ei riitä, Heikkilä sanoo.

Liikuntarajoitteisille hankaluuksia

Ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille automaattioven puute voi aiheuttaa todellisia hankaluuksia ovissa kulkemisessa.

– Valitettavasti liikkuminen ovissa on hankalampaa korjauksen ajan. Koetetaan auttaa toinen toisiamme ja säätää se ovi ainakin niin, että sitä ei ole kovin raskas avata, Heikkilä sanoo.

Apila-kirjaston valmistumisesta lähtien pääovien kanssa on ollut hankaluuksia. Pääovi hajosi kirjaston ensimmäisen käyttövuoden aikana ja pitkään sisään jouduttiin kulkemaan sivuovesta.

– Kieltämättä me olemme taistelleet pääovien kanssa, Mervi Heikkilä toteaa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus