1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salon arvokuljetusryöstö: Epäillyt otettiin kiinni pääosin pääkaupunkiseudulla

Keskusrikospoliisi pidätti tiistaina viisi miestä epäiltynä Salon Suomusjärvellä tapahtuneeseen arvokuljetusauton ryöstön yritykseen. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro miesten kansalaisuutta. Yleisövihjeitä kaivataan Kiikalan alueelta, missä epäillyt ovat majailleet.

Arvokuljetusauton ryöstöyritys E18-moottoritiellä Salon Suomusjärvellä 25. helmikuuta. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Keskusrikospoliisi on pidättänyt tiistaina viisi miestä epäiltynä arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä. Rikos tapahtui 25. helmikuuta Salon Suomusjärvellä. Pidätykset tehtiin pääosin pääkaupunkiseudulla.

– Yhtä lukuunottamatta kaikki pidätykset tapahtuivat pääkaupunkiseudulla, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Heinonen Keskusrikospoliisista.

Otamme vastaan kaikki vihjeet Kiikalan keskustan alueelta vieraista ihmisistä ja ajoneuvoista koko helmikuun ajalta.

Kimmo Heinonen

Poliisin mukaan epäillyt ovat viettäneet aikaa Kiikalassa. Poliisilla on tiedossa kiinteistö, missä epäillyt ovat majailleet. Poliisi pyytää edelleen vihjeitä etenkin Salon Kiikalan alueelta.

– Otamme vastaan kaikki vihjeet Kiikalan keskustan alueelta vieraista ihmisistä ja ajoneuvoista koko helmikuun ajalta, sanoo Kimmo Heinonen.

Poliisi epäilee, että mahdollisia tekijöitä on vielä vapaalla jalalla. Pidätettyjen kansalaisuutta poliisi ei tässä vaiheessa suostu kommentoimaan.

– Tämänkaltainen rikos vaatii pitkää suunnittelua ja organisointia. On varmaan useita henkilöitä, joita ei ole vielä tavoitettu.

Poliisi kaipaa yleisöltä lisää vihjeitä

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Heinonen pitää pidätyksiä läpimurtona. 

– Uskon, että oikeat ihmiset ovat nyt kiinni ja pääsemme perinteisiin esitutkintamenetelmiin käsiksi.

Uskon, että oikeat ihmiset ovat nyt kiinni.

Kimmo Heinonen

Keskusrikospoliisi jatkaa esitutkintaa muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla sekä tutkintamateriaalin läpikäymisellä.

Omat tutkintamenetelmät johtivat varsinaisiin kiinniottoihin, mutta yleisöltä saadut vihjeet ovat olleet tärkeässä asemassa.

Edelleen yleisöltä pyydetään vihjeitä tekijöistä ja Kiikalan keskustan liepeiltä siellä helmikuussa liikkuneista vieraista ihmisistä ja ajoneuvoista. Vihjeitä voi antaa sähköpostitse tku.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vihjepuhelimeen 040-3713177.