Hyppää sisältöön

Kiistelty metsähallituslaki sai retkeilijät Kansalaistorille

Metsähallituslain uudistus oli tänään vastatuulessa, kun lakia vastaan osoitettiin mieltä Helsingissä. Paikallaolijat halusivat osoittaa tukensa metsille ja muistuttaa retkeilyn tärkeydestä.

Mielenilmaus metsähallituslaista Kansalaistorilla. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Helsingissä osoitettiin alkuillasta mieltä metsähallituslakia vastaan. Suomen luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Paloma Hannosen mukaan paikalla olleet halusivat puolustaa metsiä ja suomalaista luontoa.

– Kritisoimme sitä, että entistä enemmän alueita siirtyy kovan talouskäytön piiriin ja samalla retkeilymahdollisuudet heikkenevät, Hannonen kertoo.

Mielenosoittajat kokoontuivat Kansalaistorille ja kulkivat sen jälkeen kulkueessa Pikkuparlamentin ympäri. Osallistujat olivat pukeutuneet retkeilyteeman mukaisesti.

Mielenosoituksessa olivat mukana luonnonsuojeluliiton lisäksi Suomen Latu, Luonto-Liitto, Greenpeace, Natur och miljö, Birdlife Suomi ja Valtakunnallinen seikkailukasvatusverkosto.

Lain uudistusta vastustavan Pysäytetään metsähallituslaki -adressin on allekirjoittanut tähän mennessä yli 121 000 ihmistä. Allekirjoitukset luovutetaan eduskuskunnalle ennen ratkaisevaa äänestystä.

.
.