Koe uusi yle.fi

"Kuvastaa kissojen arvostuksen puutetta" – 40:tä prosenttia pääkaupunkiseudun löytökissoista ei haeta takaisin kotiin

Ympäristökeskuksen tiedotteen mukaan kissan ulkoilu vapaana taajama-alueella on edelleen tavallista.

kissa
Löytökissa
Jopa 40 prosenttia pääkaupunkiseudulta löydetyistä kissoista jää noutamatta takaisin kotiin.Helsingin kaupungin aineistopankki / Matti Miinalainen

Jopa 40 prosenttia pääkaupunkiseudun löytökissoista jää noutamatta kotiin, kertoo Helsingin Ympäristökeskus tiedotteessaan.

Löydetyistä koirista jää hakematta 15 prosenttia.

Eläinsuojelueläinlääkäri Elli Valtonen arvelee tiedotteessa, että kissoja ei arvosteta tarpeeksi.

– Tämä voi kuvastaa kissojen arvostuksen puutetta. Tai sitten löytöeläintalon toiminta ei ole kissojen omistajille riittävän tuttua, Valtonen sanoo tiedotteessa.

Helsingin Viikin löytöeläintalon tarjoamien tilastojen mukaan viime vuonna löytöeläintalossa hoidettiin 1 357 eläintä, joista 747 oli helsinkiläisiä. Näistä oli koiria 350 (47 %), kissoja 338 (45 %) ja muita pieneläimiä, kuten kaneja ja jyrsijöitä 59 (8 %). Taloon toimitetaan löytyneitä lemmikkejä Helsingin, Vantaan, Espoon, Kauniaisen ja Kirkkonummen alueelta.

Koiria hoidettiin talossa keskimäärin kuusi päivää, kissoja kymmenen. Löytöeläintalo omii lemmikin itselleen, mikäli sitä ei noudeta talosta 15 vuorokauden kuluessa. Tuolta ajalta talo voi periä omistajalta hoitomaksun.

Ympäristökeskuksen tiedotteen mukaan kissan ulkoilu vapaana taajama-alueella on edelleen tavallista. Helsingin alueella vapaana liikkuvista kissoista tulee runsaasti yhteydenottoja kaupungin ympäristökeskuksen eläinsuojeluvalvontaan.

Tiedotteessa huomautetaan, että kissojen kuljeskelu vapaana ei ole kissoille turvallista ja ne voivat myös aiheuttaa vahinkoa kaupunkiluonnolle.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Holokausti

"Olet kuin kopio isästäsi" – 102-vuotias holokaustia paennut mies tapasi ensi kertaa veljenpoikansa

Zimbabwe

"Krokotiili" palasi kotiin maanpaosta – Syrjäytetty varapresidentti nousemassa Mugaben seuraajaksi

Metsätalous

UPM:n metsänhakkuut tyrmistyttivät rantanaapurit – hakkuista tutkintapyyntö poliisille

Jeanne d’Arc

Jeanne d'Arc oli oman aikansa megajulkkis ja oikeusmurhan uhri – nyt hänen dramaattiset kuulustelunsa on käännetty suomeksi