1. yle.fi
  2. Uutiset

Aki Ollikainen ehdolla kansainvälisen Man Booker -palkinnon saajaksi

Kansainvälisen Man Booker -palkinnon ovat voittaneet aiemmin mm. Chinua Achebe, Alice Munro ja Philip Roth. Ollikaisen teos White Hunger on käännös esikosromaanista Nälkävuosi. Se sijoittuu Suomen suurten nälkävuosien aikaan. Romaani on saanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

kirjallisuus
Aki Ollikainen kirjoittaa Eeva Joenpellon kirjastohuoneessa
Aki Ollikainen työskentelee Eeva Joenpellon kirjakokoelman keskellä.Yle

Ollikaisen _White Hunger _on kisaamassa kansainvälisestä Man Booker -palkinnosta astavalla 13 teoksen listalla. Mukana on kirjoja muun muassa Italiasta, Angolasta ja Turkista. Kuuden teoksen "lyhytlista" julkaistaan 14. huhtikuuta ja voittaja puolestaan 16. toukokuuta.

Kansainvälinen Man Booker International -palkinto (siirryt toiseen palveluun) perustettiin perinteisen, englanninkielisestä teoksesta myönnettävän Booker-palkinnon rinnalle vuonna 2005. Kansainvälinen palkinto myönnetään englannin kielellä julkaistusta tai englanniksi käännetystä romaanista tekijän kansalaisuudesta riippumatta.

Palkinnon ovat voittaneet aiemmin mm. Chinua Achebe, Alice Munro ja Philip Roth.

Tänä vuonna kansainvälinen Man Booker -palkinto on yhdistynyt Independentin ulkomaisen kirjallisuuden palkinnon (siirryt toiseen palveluun) kanssa ja jaetaan jatkossa vuosittain. Palkinnon arvo on 50 000 puntaa. Se jaetaan kirjailijan ja kääntäjän kesken. Nälkävuoden on kääntänyt englanniksi Emily ja Fleur Jeremiah.

Aki Ollikainen on vuonna 1973 Äänekoskella syntynyt kirjailija ja toimittaja. Hän opiskeli Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan yhteiskuntapolitiikka. Ollikaisella on myös valokuvaajan ammattitutkinto.

Lue seuraavaksi