Isisin "sotaministeriin" kohdistettiin suuri ilmahyökkäys – selvisi hengissä

Pentagon oli saanut tietoonsa, että Abu Omar al-Shishani oli saapunut al-Shadadin kaupunkiin. Isis-johtajaa pommitettiin useissa aalloissa Syyrian itäosassa.

Ulkomaat
Kaksi Yhdysvaltain ilmavoimien F-15-hävittäjää yölennolla Pohjois-Irakissa
Yhdysvaltain ilmavoimien F-15-koneita Pohjois-IrakissaUS Air Force/ Matthew Bruch/EPA

Yhdysvaltain puolustushallinto Pentagon kertoi eilen keskiviikkona, että terrorijärjestö Isisin korkeimpiin johtajiin kuuluva Abu Omar al-Shishani olisi kuollut. Ihmisoikeusjärjestö The Syrian Observatory for Human Rights sanoo, että tieto on väärä.

Järjestön mukaan al-Shishani on elossa, mutta vakavasti loukkaantunut.

Järjestön johtaja Rami Abdulrahman kertoo, että al-Shishani on viety Isisin pääkaupunkinaan pitämään Raqqaan saamaan sairaalahoitoa.

– Hän ei kuollut, Abdulrahman sanoo. Tietoa ei voida vahvistaa muista lähteistä.

Pentagonin mukaan Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmavoimat kohdistivat al-Shishaniin useita pommitusiskuja hänen käydessään al-Shadadin kaupungissa Syyrian itäosassa. Liittouman koneet tekivät pommitusaaltoja, joissa mukana oli niin tavanomaisia taistelukoneita kuin myös kauko-ohjattuja lennokkejakin.

Al-Shishania kutsuttiin lempinimellä "Tshetsheeni-Omar". Hänellä on tiedetty olleen useita tärkeitä tehtäviä Isisin organisaatiossa. Häntä on pidetty mm. järjestön "sotaministerinä".

Pentagon arvelee, että al-Shishani oli tullut alueelle kannustamaan paikallisia Isis-joukkoja, jotka olivat kärsineet tappioita taistellessaan kurdi- ja arabijoukkoja vastaan.

Lähteet: Reuters