1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Miehet huutelivat, virtsasivat ja töhrivät maahanmuuttajien opiskelupaikassa – tuomittiin sakkoihin

Kolme miestä tuomittiin sakkoihin maahanmuuttajaopiskelijoiden häiritsemisestä Kiteellä. Miehet muun muassa piirsivät hakaristejä asuntolan seinään, virtsasivat ovelle ja heittivät esineen opiskelijan ikkunasta läpi.

Kotimaan uutiset

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä ilkivallasta.

Miehet huutelivat, koputtelivat oviin Kiteen Evankelisen opiston maahanmuuttajaopiskelijoiden asuinrakennuksen pihalla viime syyskuussa. He heittivät myös ison metalliesineen yhden opiskelijan ikkunasta sisään.

Miehet tunnustivat maalanneensa spray-maalilla hakaristejä ja kirjoittivat majoitusrakennuksen seinään ja ikkunoihin. He myönsivät myös virtsanneensa rakennuksen seinään ja ovelle.

Heidät tuomittiin päiväsakkoihin kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta.

Lisäksi kolme miestä velvoitettiin maksamaan maahanmuuttajaopiskelijalle 900 euroa kärsimyksestä. Miehet joutuvat maksamaan Kiteen Evankelisen Kansanopiston Kannatusyhdistykselle noin 1 600 euroa. Lisäksi heidän on maksettava noin 610 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Yksi mies joutuu korjaavaan Kiteen Vesiosuuskunnalle 260 piirrettyään spray-maalilla hakaristin vesitornin seinään.

Neljäs mies tuomittiin sakkoihin avunannosta kotirauhan rikkomiseen ja avunannosta vahingontekoon. Hän oli kyydinnyt kolme muuta opiston asuinrakennukselle.

Lue seuraavaksi