Boliden: Kevitsa on kiehtova ja laadukas kaivos

Ruotsalainen kaivos- ja metallialan yhtiö Boliden sanoo Kevitsa-kaupan olevan tärkeä osa sen laajentumissuunnitelmia Suomessa. Bolidenilla on esimerkiksi sulatto Harjavallassa ja sinkkitehdas Kokkolassa.

talous
Kylylahden rikastamo
Pertti Huotari / Yle

Bolidenin toimitusjohtaja Lennart Evrell on tyytyväinen torstaina julkistettuun Kevitsan kaivoskauppaan.

Evrell kehuu Kevitsan kaivoksen olevan kiehtova kohde, joka on sekä geologisen sijaintinsa että toimintojensa puolesta huippulaatua.

– Tämä on kiehtova mahdolisuus hankkia laadukas, alkuvaiheessaan oleva kaivos, jonka uskon tuovan meille synergiaetuja jo olemassa olevien tuotantojemme kanssa, Evrell sanoo yhtiön tiedotteessa.

Evrellin mukaan Kevitsan hankinta on osa Bolidenin kasvustrategiaa. Bolidenilla on esimerkiksi sulatto Harjavallassa ja sinkkitehdas Kokkolassa. Kylylahden kaivoksen Boliden hankki itselleen lokakuussa 2014.

– Kaupan ajoitus on meille hyvä. Boliden on toteuttanut merkittäviä laajennushankkeita ja on valmis uuteen mittavaan urakkaan. Kevitsa laajentaa Bolidenin toiminta-aluetta Suomessa, joka on geologisesti kiinnostava alue, Evrell kertoo.

Boliden ostaa Kevitsan kaivoksen First Quantum Mineralsilta noin 650 miljoonan euron kauppahinnalla. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Sodankylässä sijaitseva Kevitsan kaivos tuottaa nikkeliä, kuparia, kultaa ja platinum-ryhmän metalleja. Sen tuotanto alkoi vuonna 2012.