Hyppää sisältöön

Unesta se lähti: Hollywood-tähti Lucy Liun taidetta Mänttään

Hollywood-tähti Lucy Liu – tai vähintään hänen töitään – nähdään kesällä Mäntän kuvataideviikoilla. Tähden kutsumisen taustalla on kuvataideviikkojen kuraattorin Anssi Kasitonnin uni.

Kuva: Mohamed Omar/EPA

Mäntän kuvataideviikkojen (siirryt toiseen palveluun) tämän kesän kuuluisuus on amerikkalainen filmitähti Lucy Liu. Kuvataideviikkojen kuraattori Anssi Kasitonni kertoi Liun osallistumisesta Facebook-sivullaan keskiviikkoiltana.

– Kyllä se pitää paikkansa, vahvistaa kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen.

– Näillä näkymin Mäntässä nähdään Liun suurikokoisia grafiikanvedoksia. Vielä ei ole tietoa, tuleeko Liu itse. Mutta toki otamme hänet lämpimästi vastaan, jos näin käy.

Grafiikan lisäksi Lucy Liu tekee myös ainakin veistoksia ja valokuvaa. Paremmin hänet tunnetaan kuitenkin näyttelijänä, muun muassa rooleistaan Charlien enkelit- ja Kill Bill -elokuvissa ja tv-sarjoissa Ally McBeal ja Holmes NYC.

Hiillostus tuotti tulosta

Mäntän kuvataideviikkojen tämän kesän kuraattori Anssi Kasitonni kuvaili Liun kutsumiseen johtanutta tapahtumaketjua värikkäästi Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun).

– Noin kuukausi sitten heräsin keskiyöllä unesta, jossa oli jotenkin kyse semmosesta asiasta, että joko Geena Davis tai Lucy Liu tekee nykyään semmosta jotain modernia taidehommaa, hän kirjoittaa.

Taidan alkaa seuraavaks hiillostamaan että: kai sää ny avajaisiin tuut?

Anssi Kasitonni

Googlen avulla selvisi, että Davis ei tee taidetta, mutta Liu tekee. Kasitonni kertoo lähettäneensä Liulle kutsun sähköpostilla. Monen viikon päästä tuli vastaus managerilta.

– Olemme Lucyn kanssa pohtineet pitkään hänen osallistumistaan Mantan kuvataideviikoille ja olemme kyllä kovin otettuja, että tuollainen kansainvälinen kuraattori kuten te, ottaa yhteyttä. Valitettavasti Lucyn kesä on niin kiireinen, ettei hän voi osallistua, Kasitonni referoi päivityksessään.

Kasitonni kertoo jatkaneensa hiillostamista. Ja lopulta se tuotti tulosta.

– Tuli vastaus, että voishan tuo Lucy sittenkin osallistua, kuraattori riemuitsee.

– Taidan alkaa seuraavaks hiillostamaan että: kai sää ny avajaisiin tuut?

Mäntän kuvataideviikot järjestetään tänä kesänä jo 21. kertaa. Kesäkuun 12. alkava tapahtuma esittelee kiinnostavaa ja ajankohtaista kotimaista kuvataidetta ja on Finland Festivals -ketjun jäsen.

Tapahtuman tämän kesän kuraattori on kuvataiteilijana, muusikkona ja elokuvantekijänä tunnettu Anssi Kasitonni.