Vuoden pesäpalloilija nöyrin mielin puolustamaan hallimestaruutta

Pesäpallon talvikausi huipentuu viikonloppuna Joensuussa, jossa ratkaistaan lajin hallimestaruudet niin miehissä kuin naisissakin. Miesten sarjassa mestaruutta puolustaa Joensuun Maila. Joukkueessa pelaava Tuomas Jussila pitää hallipelejä ulkopelejä arvaamattomimpina.

urheilu
Joensuun Mailan Tuomas Jussila.
Esa Huuhko / Yle

Pesäpallon halli-SM-lopputurnaus pelataan viikonloppuna Joensuussa. Turnaukseen osallistuu niin miesten kuin naistenkin sarjassa neljä superpesisjoukkuetta.

Joensuun Mailan Tuomas Jussila ei pidä joukkuettaan turnauksen ennakkosuosikkina, vaikka joensuulaiset pääsevät pelaamaan kotihallissaan ja ovat viime vuoden hallimestareita.

– Todennäköisyys voittaa on 25 prosenttia. Siellä on neljä kovaa joukkuetta vastassa eli kuinka vain voi käydä, Jussila sanoo.

Hallien katot tuovat myös oman lisämausteensa sisäpesäpalloiluun.

– Hallissa ehkä kaikki virheet eivät korostu samalla tavalla kuin kesällä. Laittomat kopinnostopalot voivat osua kattoon ja ne voidaan tuomita kopeiksi. Niin sanotut turhat palot jäävät hallissa ehkä pikkuisen vähemmälle, Jussila arvioi.

Valinta antanut "boostia"

Jussila valittiin kesäkauden päätteeksi vuoden pesäpalloilijaksi. Hän ei silti koe olevansa entistä merkatumpi mies.

– En itse koe mitään sellaista. Se valinta vain ehkä antoi sellaisen boostin itselle, että ura on nousujohteinen ja oikeita asioita on tullut tehtyä, Jussila pohtii.

Lopputurnauksen välieräottelut pelataan lauantaina, jolloin Joensuun Maila kohtaa Oulun Lipon. Mitalit ratkaistaan sunnuntaina.