1 300 bändiä, 5 000 soittajaa – Keikalla.net kokosi musiikin tekijät vuosien varrelta

Keskipohjalaisen musiikkielämän historia on koottu yhteen paikkaan. Keikalla.net -sivustolta löytyy tietoa 1930-luvulta tähän päivään. Mukana on yli 1300 kokoonpanoa kansanmusiikista jazziin rockiin ja heavyyn. Soittajia on yli 5 000.

kulttuuri
Jarski Paananen esittelee LP-levyjä, keltainen Kokkola-Rock 1991 päällimmäisenä
Yle

Keikalla.net sivuston takana on kokkolalainen Jarski Paananen. Kipinä paikallisen musiikkielämän tallentamiseen syttyi Wolttersin fanien "luokkakokouksesta". Satapäinen entinen "Nuopparin lössi" kokoontui Kokkolan torilla kesällä 2006.

– Siinä vaiheessa hoksattiin, että meidän fanibändistä ei ollut mitään muistoja, vain joitakin hassuja kuvia ja pari T-paitaa. Siitä sain kipinän, että rupean keräämään näitä tietoja.

Aineistoa Paananen on saanut muusikoilta ja kavereilta. Hän on haastatellut soittajia, ostanut levyjä, kuvannut keikkoja ja kierrellyt kirpputoreja.

– Minulla on lehtileikkeitä bändeiltä, valokuvia, musiikkia, CD:itä, vinyyleitä. Videoita on yli 700. Olen ladannut niitä Youtubeen omille sivuilleni, johon ei taatusti tule muualta kuin Keski-Pohjanmaalta olevaa materiaalia.

Seuraavaksi Paanasen suunnitelmissa on keskipohjalaisesta musiikkielämästä kertovan kirjan kirjoittaminen. Sen toteutuminen edellyttää kuitenkin apurahan saamista. Miehellä on myös toinen haave.

– Kevyt musiikki on lähellä sydäntä ja toivoisin, että sitä saataisiin enemmän esille. Nuoriso valloittaa tänä kesänä kiitettävästi Länsipuiston. Nollapiste on hieno juttu. Toivoisin, että meille varttuneimmillekin saataisiin joku inhimilliseen aikaan alkava tilaisuus, jossa päästäisiin kuulemaan omia nuoruuden suosikkibiisejä ja bändejä.