"Petra on urheilijana lottovoitto"

Petra Ollin painikulta lämmittää etenkin Ollin kotikunnassa Lappajärvellä. Mitalikahvit ovat suunnitteilla ja Rion olympiamenestyksestäkin uskalletaan jo haaveilla. Kunnanjohtaja miettii vain, saisiko Olli lahjatontilleen jo rakennuksiakin.

Kuva: Petteri Paalasmaa / All Over Press

Lappajärven Veikkojen Petra Ollin painimenestys nostattaa hymyä ainakin kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemen huulille. Onnitteluja on tullut sen verran, että hänellä on tunne kuin kuuluisi itsekin kultamitalistin lähijoukkoihin.

Lehtiniemen mukaan mainosta tulee myös Lappajärvelle, joten kunta haluaa olla ilman muuta muistamassa kultaurheilijaa.

– Petrahan on urheilijana sillä tavalla lottovoitto, että paitsi että hän menestyy, hän muistaa myös hyvin usein tuoda esille juurensa. Lappajärvi tulee hänen puheissaan usein esiin, Lehtiniemi kiittelee.

MM-hopeasta kunta palkitsi Ollin lahjoittamalla tälle tontin järvenranta-alueelta Pentinniemestä. Mutta mitä nyt, kun menestystä pukkaa lisää?

– En tiedä odotetaanko vielä olympialaiset ja sieltä tuleva toivottava menestys tähän päälle. Ja löytyykö porukka, joka lähtee puuhaamaan siihen tontille jonkinlaisia rakennuksia, kunnanjohtaja uumoilee.

Päätöksiä muistamisesta ei vielä ole. Kunnan varoista taloa ei kuitenkaan tontille ole nousemassa.

– Uskoisin, että meillä sen verran pölhöä porukkaa löytyy, että siihen jonkinlainen taustajoukko löytyy. Ja kunta on siinä jollakin tavalla mukana ilman muuta, jos sellainen hanke lähtee.

Joka tapauksessa mitalikahvit Petran kunniaksi juodaan.

– Juhlat järjestetään kuten tähänkin asti, Lehtiniemi lupaa.