Koe uusi yle.fi

Yli 30 prosenttia helsinkiläisistä kokee turvallisuuden heikentyneen – viikonloppuillat pelottavat vieraskielisiä kantaväestöä enemmän

70 prosenttia vieraskielisistä kokee alueensa viikonloppuiltaisin turvalliseksi tai melko turvalliseksi, kun taas kantaväestöstä näin kokee 87,2 prosenttia. Miehet kokevat oman asuinalueensa myöhään viikonloppuiltaisin hieman turvattomammaksi kuin edellisellä tutkimuskierroksella. Joukkoliikennevälineissä turvallisuuden tunne on lisääntynyt kolmen vuoden takaisista tutkimuksista.

Vieras kieli
Öinen katu
Yle

Helsinkiläisten turvallisuuden tunne ei ole järkkynyt viimeisen kolmen vuoden aikana, kertoo Helsingin kaupungin tietokeskus tiedotteessaan.

Joukkoliikennevälineissä koettu turvallisuus on jopa parantunut. Tiedot käyvät ilmi kaupungin kolmen vuoden välein toteuttamasta asukaskyselystä (siirryt toiseen palveluun).

Oman asuinalueensa kokee naisista turvalliseksi tai melko turvalliseksi myöhään viikonloppuiltaisin 70 prosenttia. Osuus on sama kuin kolme vuotta sitten. Turvalliseksi kokevien osuus on tosin hieman noussut edellisestä kyselykerrasta. Miesten vastaavassa tilastossa on tapahtunut pientä laskua. Nyt oman asuinalueensa kokee turvalliseksi tai melko turvalliseksi hieman alle 90 prosenttia miehistä.

Vieraskieliset kokevat oman asuinalueensa turvattomammaksi kuin kantaväestö. 70 prosenttia vieraskielisistä kokee alueensa viikonloppuiltaisin turvalliseksi tai melko turvalliseksi, kun taas kantaväestöstä näin kokee 87,2 prosenttia.

Joukkoliikenteen kulkuvälineissä olo tunnetaan turvallisemmaksi kuin kolme vuotta sitten kaikissa kulkuvälineissä. Eniten turvallisuuden tunne on kasvanut busseissa ja raitiovaunuissa.

Helsingin keskustan koki turvalliseksi tai melko turvalliseksi myöhään viikonloppuiltaisin 52,6 prosenttia vieraskielisistä ja 58,9 prosenttia kantaväestöstä.

Kysyttäessä, onko Helsingin turvallisuus parantunut vai heikentynyt viimeisen kolmen vuoden aikana, 31,8 prosenttia vastaajista sanoi, että se on heikentynyt. 41,6 prosenttia vastaajista koki turvallisuuden pysyneen samana ja 10,2 prosenttia sanoi turvallisuuden parantuneen.

Helsingin vuoden 2015 turvallisuustutkimukseen vastasi yli 4000 iältään 15–74-vuotiasta helsinkiläistä.

Turvallisuuden tunne omalla asuinalueella Helsingissä.
Kaupunkilaisten omalla asuinalueellaan kokema turvallisuuden tunne on pysynyt jokseenkin ennallaan.Helsingin kaupungin tietokeskus

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon