1. yle.fi
  2. Uutiset

Rekkakuski yritti huijata lisää ajoaikaa toisen kortilla – poliisi: tekniikkaa vaihtelemalla yritetään hämätä

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti Kouvolassa viime yönä. Lepoaikojen lisäksi huomautettavaa oli myös ylikuormauksesta.

Kotimaan uutiset
Rekka parkissa.
Petri Lassheikki / Yle

Poliisi valvoi viime yönä raskasta liikennettä Kouvolassa. Valvonnassa mitattiin muutamia ylikuormauksia, ja pahimmillaan yhdistelmässä oli ylikuormaa lähes yhdeksän tonnia. Kaikki tarkastetut oli suomalaisia.

Puutteita oli myös kuljettajien lepoajoissa. Räikeimmässä tapauksessa kuljettaja oli käyttänyt toisen kuljettajan kuljettajakorttia, jotta olisi saanut itselleen lisää ajoaikaa. Kuski kuljetti viiden tunnin vuorokausilevon jälkeen 60 tonnin painoista yhdistelmää. Säännösten mukaan hänen olisi pitänyt levätä vähintään yhdeksän tuntia.

Ylikomisario Jari Strengell muistuttaa väsyneenä ajamisen vaaroista. Jo muutaman sekunnin nukahtaminen saattaa johtaa onnettomuuteen.

Poliisin työtä hankaloittaa se, että jotkut kuskit saattavat ajaa osan vuoroista vanhaa ajopiirturia käyttäen ja joskus käytössä on modernimpi kuljettajakortti. Tällöin ajo- ja lepoaikojen noudattamista on vaikeampi valvoa. Strengellin mukaan tietoja on joskus yritetty vääristellä myös magneettia käyttäen.

Lue seuraavaksi