1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Evon leirialueesta halutaan entistäkin monipuolisempi retkeilyalue

Suomen Partiolaiset ja Hämeenlinnan kaupunki sekä Linnan Kehitys Oy ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen Evon leirialueen kehittämisestä. Yhteistyön tavoitteena on edistää muun muassa Evon alueen käyttöä ja elinvoimaisuutta.

Kuva: Sari Törmikoski / Yle

Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Kehitys Oy ja Suomen Partiolaiset ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen Evon leirialueen parantamisesta. Kumppanuuden tavoitteena on edistää Metsähallituksen omistaman Evon leirialueen käyttöä ja elinvoimaisuutta.

Aluetta kehitetään palvelemaan entistä paremmin erikokoisten tapahtumien järjestämistä ja erilaisten käyttäjien tarpeita. Yhteistyön toivotaan hyödyttävän myös paikallista elinkeinoelämää.

– Hämeenlinnan kaupunki on ilahduttavasti nähnyt sekä Evon alueen merkityksellisyyden että partion tekemän tärkeän työn, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm. Uskon, että yhteistyömme hyödyttää monia eri tahoja laajalla rintamalla.

Myös Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo on tyytyväinen torstaina solmitusta yhteistyösopimuksesta.

– Hämeenlinna arvostaa luonnon moninaisuutta, nuorison osaamista, aktiivisuutta ja kansainvälistä yhteisöllisyyttä eli asioita, jotka ovat myös partiotoiminnan kulmakiviä, sanoo Juha Isosuo.

Heinäkuussa Evolla järjestetään Suomen kaikkien aikojen suurin partioleiri, kun Roihu-leirille osallistuu 17 000 partiolaista. Sekä Munsterhjelm että Isosuo muistuttavat, että Evon leirialue on tarkoitettu myös muiden kuin partiolaiset leiripaikaksi.